Apple TV kullanıyorum dün izleyip kapattım sonra kendi kendine yeniden başlatmaya başladı. Bu neden olur? Nasıl çözerim Apple TV 4K kullanıyorum.
Farklı kablo ile dene diyecek olanlar için Farklı televizyondan da denedim aynı sorun.
Apple TV 4K’nın kendi kendine kapanıp açılması birkaç neden kaynaklı olabilir. Aşağıda sorununuzu çözmek için adım adım ilerleyeceğiniz yöntemleri bulabilirsiniz:
1.
Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Apple TV’nin güç kablosunu çıkartın ve 10 saniye bekleyin, sonra tekrar takın.
- Farklı bir güç prizine bağlamayı deneyin.
2.
Yazılım Güncellemesi:
- Ayarlar menüsüne gidin.
- "Sistem" seçeneğine tıklayıp "Yazılım Güncelleme" bölümüne gidin.
- Güncellemeleri kontrol edin. Eğer bir güncelleme mevcutsa, cihazınızı güncelleyin.
3.
Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:
- Wi-Fi veya Ethernet bağlantınızı kontrol edin.
- Modem veya yönlendiriciyi yeniden başlatmayı deneyin.
4.
Sıfırlama:
- Ayarlar > "Sistem" > "Sıfırla" seçeneğine gidin.
- "Tüm Ayarları Sıfırla" veya "Tüm İçeriği ve Ayarları Sıfırla" seçeneklerinden birini seçin. (Bu işlem veri kaybına neden olabilir, önemli verilerinizi yedekleyin.)
5.
Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin.
- Ayarlar > "Sistem" > "Sıfırlama" > "Tüm İçeriği ve Ayarları Sıfırla" seçeneğini takip edin.
6.
Donanım Sorunları:
- Eğer sorun devam ederse, Apple Destek ile iletişime geçin veya cihazınızı yetkili bir servis merkezi ile kontrol ettirin. Donanım arızaları bu tür sorunlara neden olabilir.
Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay paylaşmanızı bekleyebilirim.