Bütçe
10000

mstfhll

Uzman
Yer
Adana
Selamlar herkese,

Hali hazırda TCL marka bir Google TV kullanıcısıyım. Panelin görüntü kalitesinden, Dolby Atmos ve HDR10 desteğinden oldukça memnun olsam da televizyonun kendi işletim sistemi ve işlemci performansı maalesef beklentilerimin altında kalıyor. Arayüzde kasmalar yaşıyorum ve bu durum kullanım keyfini baltalıyor.

Özellikle Emby üzerinden yüksek bitrate'li yerel medya içerikleri izliyorum. Bunun yanı sıra Netflix, YouTube ve TV+ servislerini de aktif kullanıyorum. Aradığım temel kriterler şunlar:

• Cihazın arayüzü ve uygulama geçişleri sorunsuz olsun ve zamanla da olsa takılmasın
  • Netflix ve diğer platformlarda 4K, Dolby Atmos ve Dolby Vision/HDR10 lisansları eksiksiz çalışmalı
  • Emby üzerinden ağır dosyaları oynatırken darboğaz yapmamalı
Şu an için Apple TV 4K ve Xiaomi TV Box S 3. nesil arasında gidip geliyorum. Apple tv o paraya değer mi? Özellikle emby üzerinden 120 130 gb lık filmlerde kasma ve donma yaşamak istemiyorum. Onun için kullanan arkdaşlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Xiaomi TV box s 3.nesil önermem Xiaomi yazılımı bloatware dolu oluyor.
Yani Apple TV'de mantıklı olabilir hepsinden daha güçlü. Onu tercih edebilirsiniz.

Şimdi aradım baktım bulamadım ama TCL c855 FEL destekliyorsa ben TCLnin kendi görüntüsü ile NVidia Shield!in görüntüsü arasında bir fark göremediğim için Shield'i kullanmaya devam ediyorum. Nedeni de upscaling, işlemci hızı ve çok daha bir arayüz sunması. Eğer C855 FEL değil de başka bir şey destekliyorsa o zaman aradaki farkı bilmiyorum demektir.

Şimdi aradım baktım bulamadım ama TCL c855 FEL destekliyorsa ben TCLnin kendi görüntüsü ile NVidia Shield!in görüntüsü arasında bir fark göremediğim için Shield'i kullanmaya devam ediyorum. Nedeni de upscaling, işlemci hızı ve çok daha bir arayüz sunması. Eğer C855 FEL değil de başka bir şey destekliyorsa o zaman aradaki farkı bilmiyorum demektir.
Bunun TV ile ilgisi yok. Video dosyası ve cihazın SoC'i ile alakalı bir durum. Birde OS ile de alakalı bir durum. TV'yle alakalı olan tek şey ise TV-led desteği olup olmamasıdır.