Elimde LG G4 stylus model bir telefon var. İçine Windows Phone 8.1 kurmak istiyorum. Custom ROM'unu nereden bulabilirim?

Her cihaza her Custom ROM uyumlu olmaz port edilmesi gerek ki sizin cihazınız hem yaygın değil hem de Windows Phone zaten leş gibi bir sistem. Uygulama yok doğru düzgün ölü bir sistem. XDA forumlarına baktım fakat bununla ilgili en ufak çalışma yok.

Son düzenleme:
Windows Phone ve Windows Mobile 10 calistiran telefonlarin listesine ve ozelliklerine bakarsaniz, bir ortak nokta fark edeceksiniz. Cogunun cipseti genelde belli bir listeye (cogunlugu Snapdragon cipsetlerden olusan bir liste) sadik kaliyor. Bu cipsetlerin cogu ust duzey cipsetler de degil. Bu yuzden OS'in native surucu destegi oldukca dar, bu tur projelerle ugrasan insan sayisi da az. Kaldi ki Windows Phone ve Windows Mobile 10 calistiran cihazlarin bootloaderleri genelde alisageldigimiz Android bootloaderleri gibi degiller. Windows Phone veya Windows Mobile 10 calistiran bir telefonu yazilimsal olarak dusunurken Android bir telefon gibi degil de, minyatur Windows tablet gibi dusunmek daha mantikli zira kaput altinda WP (WP 7 haric) ve WM boyle isletim sistemleri.

Aradigimda sizin cihazinizi da gectim, herhangi bir cihaza boyle bir proje yapan birine de denk gelemedim.

Hem LG telefonlarda bootloader acmak biraz ugrastiriyor artik, LG Mobile Developer sayfasindaki bootloader acma yeri kapandigi icin. O telefonu emekli etme vakti gelmis geciyor. Custom ROM ugrasina girseniz bile donanim gucu gun sonunda sizi oldukca sinirlayacaktir. O telefonun kamerasi fena degildi, arac kamerasi niyetine veya arada fotograf cekmek icin kullanabilirsiniz.

Kurabileceğini sanmam çünkü Windows Mobile işletim sistemi Windows telefonlar için yapılır ve daha farklı işlemci mimarilerine sahiptir çoğu. Sahip olmasa bile farklı sistem, kernel mantıkları olduğu için kurmakta yüksek ihtimalle başarısız olursun. Geçmişte aynı telefonun bir Windows versiyonu veya Android, Symbian gibi versiyonları mevcuttu. Belki o cihazlarda oynayarak çeşitli farklı işletim sistemlerine geçebilirsin.

erawsyi, sorununuz çözüldüyse çözüm içerikli mesajın bitişiğindeki Çözüm olarak işaretle simgesine tıklayınız.