Recep hocamında bahsettiği konuyla alakalı uzun zaman önce kendim araştırdığımda benzer sonuçlara ulaşmıştım. Sormak istediğim, evinde LG WebOS destekli TV olupta internet kullanımıyla alakalı bir anormallik farkeden oldu mu bu zamana kadar?
Zamanında hizmet aldığım ISS firmasıyla görüşmeme rağmen evimdeki anormal upload kullanımına bir türlü anlam veremiyordum. Ancak şu an bu anormal internet kullanımının TV'den kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Eklediğim resimlerde görebileceğiniz üzere benim ayda 200-400 GB upload yapmam imkansız. Buradaki resimler dışında şuan erişemediğim eski kullanım grafiğinde bu upload miktarı bir ara 1TB'a kadar ulaşmıştı. Özellikle Wifi şifresini aylık değiştirmeme rağmen bir fark görememiştim. Kullandığım cihazların veri takibini sıkı sıkıya yaptığım dönemlerde bile ayda 50GB uploadı zar zor görmüşümdür. Şimdi bu sorunun gerçekten TV ile mi alakalı yoksa ISS'in uygulaması mı yanlış veri kullanımı gösteriyor veya başka bir nedenden mi kaynaklandığını anlamak için TV'nin internet bağlantısını keseceğim, bakalım fark olacak mı.