Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani her LGBT’li birey rahatsız edici olmak zorunda değil. Sizin tanıştığınız kişi öyle olabilir ya da sırf LGBT’li olduğu için size rahatsız edici gelmiş olabilir, bilmiyorum. Benim de LGBT’li bir arkadaşım var, hiç rahatsız edici değil, tamamen normal bir insan. Gizli, iğrenç bir varlık falan değil sonuçta. LGBT’liğini bana dayatmıyor, benimle konuşurken normal sohbet ediyoruz. Bu durum biraz da şuna benziyor. Bir Müslümanın bir ateistten rahatsız olması, sırf inancı yüzünden onu reddetmesi gibi. Örnek vermek gerekirse durum buna çıkıyor.

Yani her LGBT'li birey rahatsız edici olmak zorunda değil. Sizin tanıştığınız kişi öyle olabilir ya da sırf LGBT'li olduğu için size rahatsız edici gelmiş olabilir, bilmiyorum. Benim de LGBT'li bir arkadaşım var, hiç rahatsız edici değil, tamamen normal bir insan. Gizli, iğrenç bir varlık falan değil sonuçta. LGBT'liğini bana dayatmıyor, benimle konuşurken normal sohbet ediyoruz. Bu durum biraz da şuna benziyor. Bir Müslüman'ın bir ateistten rahatsız olması, sırf inancı yüzünden onu reddetmesi gibi. Örnek vermek gerekirse durum buna çıkıyor.

Tecrübe. Dediğim gibi pek de uzatmamak gerek.

Sağlık tanımına bak siyasi olaylar dışında.
Dünya Sağlık Örgütü anayasasında sağlık şöyle tanımlanmıştır: “Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.” Bu tanımda bedence ve ruhça iyilik hali sağlığın bilinen yönüdür. “Sosyal yönden tam iyilik hali” yeni ve açıklanması gereken bir kavramdır.

Hocam, bu tanıma göre eşcinselliğin hastalık olduğu çıkarımını nasıl yapabiliriz?

Durup dururken konuyu kendine çekiyor ilgi topluyordu.

Durup dururken “uhuhu ben LGBT'liyim, bana ilgi verin” tarzı davranışlar yanlış. Böyle şeyler yapılmaması lazım. Sen de böyle biriyle karşılaşırsan sohbeti kesersin ya da uyarırsın ama bunun üzerinden tüm LGBT'lileri genelleyemezsin. Sırf o kişi öyle diye herkes öyle olmak zorunda değil.

Bu durum biraz şuna benziyor. Bir erkek bir kızı aldatıyor diye kızın tüm erkeklere düşman olması. Buna gerek yok. Bu o kişinin sorunudur, diğer insanlara faturayı kesemezsin.

Şöyle bir örnek vereyim. Bir kıza aşık oldun ama o kız zamanında aldatılmış, kazık yemiş ve artık erkeklere güvenmiyor, nefret ediyor. Sen o kızla konuştuğunda sırf cinsiyetin erkek, yönelimin hetero diye seni reddediyor, istemiyor, dışlıyor. Bu hoş olur muydu? Olmazdı. O yüzden dediğim gibi, genelleme yapmamalısın. Bir gün senin de başına gelir.

Bence konu çok dağılmasın;

LGBT oluşumu bir örgüttür, fonlanan ve etkinlikleri olan bir oluşumdur. Eşcinsellik ise LGBT örgütünden ayrı bir tercih durumudur. Hastalık diyenleri "yanlış bilgi" kısmından moderatörlere raporlarsanız cevap vermenize gerek kalmaz, zira kişi eşcinselliğin hastalık olduğunu kanıtlayamadığı için mesajı silinip yanlış bilgi kategorisinden ceza yiyecektir.

Daha önce "hastalıktır, bana göre öyledir." diyen kişiye gerekeni yapmıştı moderatörler. Bu konuda gayet objektif ve tarafsızlar.

Bence konu çok dağılmasın;

LGBT oluşumu bir örgüttür, fonlanan ve etkinlikleri olan bir oluşumdur. Eş cinsellik ise LGBT örgütünden ayrı bir tercih duru mudur? Hastalık diyenleri "yanlış bilgi" kısmından moderatörlere raporlarsanız cevap vermenize gerek kalmaz, zira kişi eşcinselliğin hastalık olduğunu kanıtlayamadığı için mesajı silinip yanlış bilgi kategorisinden ceza yiyecektir.

Merak ettim kim fonluyor? Ve ne kadar fonluyor? Kesin benim banka hesabımdan fazladır.

Durup dururken “uhuhu ben LGBT'liyim, bana ilgi verin” tarzı davranışlar yanlış. Böyle şeyler yapılmaması lazım. Sen de böyle biriyle karşılaşırsan sohbeti kesersin ya da uyarırsın ama bunun üzerinden tüm LGBT'lileri genelleyemezsin. Sırf o kişi öyle diye herkes öyle olmak zorunda değil.

Bu durum biraz şuna benziyor. Bir erkek bir kızı aldatıyor diye kızın tüm erkeklere düşman olması. Buna gerek yok. Bu o kişinin sorunudur, diğer insanlara faturayı kesemezsin.

Şöyle bir örnek vereyim. Bir kıza aşık oldun ama o kız zamanında aldatılmış, kazık yemiş ve artık erkeklere güvenmiyor, nefret ediyor. Sen o kızla konuştuğunda sırf cinsiyetin erkek, yönelimin hetero diye seni reddediyor, istemiyor, dışlıyor. Bu hoş olur muydu? Olmazdı. O yüzden dediğim gibi, genelleme yapmamalısın. Bir gün senin de başına gelir.

Genelleme yapmak istemiyorum ama karşılaşıp rahatsız olmak beni etkiliyor. Ayrıca hetero muhabbetine girmek istemiyorum dünyanın %90 oranında kesimi zaten hetero iken sirf bu sebepten reddedilmem absürt olurdu. Bu tarz konulardan bile rahatsız olur hale gelmek istemediğim için uzak durmayı tercih ediyorum.

O çocuk zaten bunu dolaylı olarak yaptığı için susup he deyip geçiyorduk. Çok da kafaya takmıyorduk.

Merak ettim kim fonluyor? Ve ne kadar fonluyor? Kesin benim banka hesabımdan fazladır.
Soros vakfının bile Japonya'da ki etkinliğini fonladığına dair direkt olarak etkinliğin alt kısmında görseli vardı. Şuan bulamıyorum fakat çoğu etkinliği fonladıkları bilinen gerçek.

Ayrıca söz konusu vakıf BLM etkinliklerinin de fonlayıcısı olmuştu.

Genelleme yapmak istemiyorum ama karşılaşıp rahatsız olmak beni etkiliyor. Ayrıca hetero muhabbetine girmek istemiyorum dünyanın %90 oranında kesimi zaten hetero iken sirf bu sebepten reddedilmem absürt olurdu. Bu tarz konulardan bile rahatsız olur hale gelmek istemediğim için uzak durmayı tercih ediyorum.

O zaman sende televizyonda cinayetler görünce haberlerde diğer insanlara ön yargın mı oluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.