LGS Avcısı

Çalışkan
En sonki denemem;
  • Türkçe: 18D 2Y
  • İnkılap: 9D 1Y
  • Din Kültürü : 6D 4Y
  • İngilizce: 8D 2Y
  • Matematik: 7D 13Y
  • Fen Bilimleri: 17D 2Y 1B
  • Yapmak istediğim:
  • Türkçe: 17D 3Y
  • Din Kültürü: 9D 1Y
  • İngilizce: 10D 0Y
  • Matematik: 11-12D
  • Fen Bilimleri: 17D 3Y
  • Hedef puan: 420
Son 2 ayda günlük 50 soru olacak şekilde denemeler çözüyorum. Şimdi Tonguç tam 500 soru kitabını aldım onu bitirmeye çalışıyorum, ondan sonra hız Yayınları'ndan denemelere başlayacağım. Dün de Fen Bilimlerinden bütün konuları tekrar ettim. Ama denemelerim son 2-3 aydır aynı sonuçları veriyor. Matematikten ise hep aynı her gün çalışıyorum fakat sonuç yine değişmiyor. Özellikle denemelerde 20 sorunun 19-20'si de yeni nesil olduğu için kötü sonuçlar yapıyorum. Ya sözelden ve fenden daha çok yapmaya çalışacağım ya da matematiği düzeltmeye çalışacağım. Sizce 75 günde istediğim puanı verebilir miyim?

En sonki denemem;
  • Türkçe: 18D 2Y.
  • İnkılap: 9D 1y.
  • Din kültürü: 6D 4y.
  • İngilizce: 8D 2y.
  • Matematik: 7D 13y.
  • Fen bilimleri: 17D 2Y 1b.
  • Yapmak istediğim:
  • Türkçe: 17D 3Y.
  • Din kültürü: 9D 1y.
  • İngilizce: 10D 0Y.
  • Fen bilimleri: 17D 3Y.
  • Hedef puan: 420.
Son 2 ayda günlük 50 soru olacak şekilde denemeler çözüyorum. Şimdi tonguç tam 500 soru kitabını aldım onu bitirmeye çalışıyorum, ondan sonra hız yayınları'ndan denemelere başlayacağım. Dün de fen bilimlerinden bütün konuları tekrar ettim. Ama denemelerim son 2-3 aydır aynı sonuçları veriyor. Matematikten ise hep aynı her gün çalışıyorum fakat sonuç yine değişmiyor. Özellikle denemelerde 20 sorunun 19-20'si de yeni nesil olduğu için kötü sonuçlar yapıyorum. Ya sözelden ve fenden daha çok yapmaya çalışacağım ya da matematiği düzeltmeye çalışacağım. Sizce 75 günde istediğim puanı verebilir miyim?

Matematiği az düzelt hocam ben 3 D yapmıştım.

Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemen yanlış. Soru sayın aynı kalırsa bence denemelerin gitgide kötüleşir. Çünkü konular gitgide çoğalıyor ve soru sayısı artmazsa konu başına çözülen soru sayısı her hafta azalacak. Ayrıca benim önerim -bu çok klasik bir şey ama yine de söyleyeyim- denemedeki yanlışlarını kesinlikle kontrol et ve çöz. Sonra denemelerini toparla ve çoğunlukla yanlış yaptığın konuları bir yere kaydet. O konular üzerine yoğunlaş. Ben öyle yaptım ve şu an Fen'de genelde tam yapıyorum.

En sonki denemem;
  • Türkçe: 18D 2Y
  • Din Kültürü : 6D 4Y
  • İngilizce: 8D 2Y
  • Matematik: 7D 13Y
  • Fen Bilimleri: 17D 2Y 1B
  • Yapmak istediğim:
  • Türkçe: 17D 3Y
  • Din Kültürü: 9D 1Y
  • İngilizce: 10D 0Y
  • Fen Bilimleri: 17D 3Y
  • Hedef puan: 420
Son 2 ayda günlük 50 soru olacak şekilde denemeler çözüyorum. Şimdi Tonguç tam 500 soru kitabını aldım onu bitirmeye çalışıyorum, ondan sonra hız Yayınları'ndan denemelere başlayacağım. Dün de Fen Bilimlerinden bütün konuları tekrar ettim. Ama denemelerim son 2-3 aydır aynı sonuçları veriyor. Matematikten ise hep aynı her gün çalışıyorum fakat sonuç yine değişmiyor. Özellikle denemelerde 20 sorunun 19-20'si de yeni nesil olduğu için kötü sonuçlar yapıyorum. Ya sözelden ve fenden daha çok yapmaya çalışacağım ya da matematiği düzeltmeye çalışacağım. Sizce 75 günde istediğim puanı verebilir miyim?
Yetişmez.

Matematiği az düzelt hocam ben 3 D yapmıştım.
Bravo hocam arkadaşa çok yardımcı oldunuz.

En sonki denemem;
  • Türkçe: 18D 2Y.
  • Din kültürü: 6D 4y.
  • İngilizce: 8D 2y.
  • Matematik: 7D 13y.
  • Fen bilimleri: 17D 2Y 1b.
  • Yapmak istediğim:
  • Türkçe: 17D 3Y.
  • Din kültürü: 9D 1y.
  • İngilizce: 10D 0Y.
  • Fen bilimleri: 17D 3Y.
  • Hedef puan: 420.
Son 2 ayda günlük 50 soru olacak şekilde denemeler çözüyorum. Şimdi tonguç tam 500 soru kitabını aldım onu bitirmeye çalışıyorum, ondan sonra hız yayınları'ndan denemelere başlayacağım. Dün de fen bilimlerinden bütün konuları tekrar ettim. Ama denemelerim son 2-3 aydır aynı sonuçları veriyor. Matematikten ise hep aynı her gün çalışıyorum fakat sonuç yine değişmiyor. Özellikle denemelerde 20 sorunun 19-20'si de yeni nesil olduğu için kötü sonuçlar yapıyorum. Ya sözelden ve fenden daha çok yapmaya çalışacağım ya da matematiği düzeltmeye çalışacağım. Sizce 75 günde istediğim puanı verebilir miyim?

Ayrıca sadece 75 soruyla bu işi unut sen. Şu an sen çok soru çözersen elbet faydası bulunur fakat verimli bir şekilde çözmen gerekiyor. O şekilde 75 soruyla bu istediğin sonuçları halledersin. Ayrıca sadece deneme sonuçlarına bakarak bir şey diyemeyiz. Denemenin yayını da söylemen lazım. Bazıları çok kolay, bazıları ise çok zor oluyor.

Son düzenleme:
Günlük 50 soru matematik çözsen istediğine çok rahat erişirsin. 8. Sınıf matematiği o kadar zor değil. LGS hiç değil. Türkçen ve Fenin iyiyken kendine yazık etme. Matematiği halledersin her türlü. Günlük düzenli soru çöz. Kitap alacaksan önerim Yokyok yayınları. 8. Sınıfta çözüyordum. Aşırı iyiydi. Keza kaydırmam olmadığı taktirde 18 netim vardı ve sadece bu kitabı çözüyordum. Düzensiz çözmeme rağmen çok fazla etki etmişti.

Bravo hocam arkadaşa çok yardımcı oldunuz.

Ayrıca sadece 75 soruyla bu işi unut sen. Şu an sen çok soru çözersen elbet faydası bulunur fakat verimli bir şekilde çözmen gerekiyor. O şekilde 75 soruyla bu istediğin sonuçları halledersin. Ayrıca sadece deneme sonuçlarına bakarak bir şey diyemeyiz. Denemenin yayını da söylemen lazım. Bazıları çok kolay, bazıları ise çok zor oluyor.
Özdebir Yayınları.
Hocam genelde soru sayısına bakmıyorum deneme çözdüğüm için deneme sayısına bakıyorum. Ama şu anda Tonguç tam 500 soru kitabını bitirmeye çalışıyorum bitirince günlük her dersten 1 tane deneme çözmeyi düşünüyorum.

Günlük 50 soru matematik çözsen istediğine çok rahat erişirsin. 8. Sınıf matematiği o kadar zor değil. LGS hiç değil. Türkçen ve Fenin iyiyken kendine yazık etme. Matematiği halledersin her türlü. Günlük düzenli soru çöz. Kitap alacaksan önerim Yokyok yayınları. 8. Sınıfta çözüyordum. Aşırı iyiydi. Keza kaydırmam olmadığı taktirde 18 netim vardı ve sadece bu kitabı çözüyordum. Düzensiz çözmeme rağmen çok fazla etki etmişti.
Hocam arada 11 doğru da oluyor ama matematik netlerim genelde böyle. Denemeler de çok zor soruyorlar hatta bütün sorular genelde yeni nesil oluyor. Türkçe ve Feni kolay hallettim fakat matematik kaç aydır olmuyor.
Bu kanalları önerir misin? Matematik denemeleri ve MEB örnek sorularını çözüyorlar.

Son düzenleme:
Dürüst konuşacağım yeterli matematik çözmüyorsun veya çözdüğünden bir şey anlamıyorsun. Önceki netlerine baktığımda matematik netlerin düşmüş. Ocak ayında yeterli matematik çözseydin şu anda matematiği fulleyecek seviyeye gelirdin. Hala zamanın var, fakat konu açmak yerine daha etkili çalışmalısın. Bilgi eksiğin varsa düzeltip sürekli kolaydan zora çözmelisin, sadece 1 soru bankası değil kolaydan zora 3-4 adet soru bankası alıp yeni öğrendiğin konulardan kazanım soruları, ardından zorluğu arttırarak ilerleyen kitaplardan çözmelisin.

Dürüst konuşacağım yeterli matematik çözmüyorsun veya çözdüğünden bir şey anlamıyorsun. Önceki netlerine baktığımda matematik netlerin düşmüş. Ocak ayında yeterli matematik çözseydin şu anda matematiği fulleyecek seviyeye gelirdin. Hala zamanın var, fakat konu açmak yerine daha etkili çalışmalısın. Bilgi eksiğin varsa düzeltip sürekli kolaydan zora çözmelisin, sadece 1 soru bankası değil kolaydan zora 3-4 adet soru bankası alıp yeni öğrendiğin konulardan kazanım soruları, ardından zorluğu arttırarak ilerleyen kitaplardan çözmelisin.
Hocam matematikten genelde soru çözümü videoları izliyorum fakat yine de artmıyor. Ben sürekli çalışıyorum ama netlerim ocaktan beridir böyle. Bilgi eksiğim yok. Bu zamana kadar sınav yayınları ve evrensel iletişim yayınları kitaplarını bitirdim. Şu an elimde hız yayınları denemeleri, soru bankaları ve Tonguç 500 soru kitabı var. Eğer bunlar da biterse dijitalden dinamo süreç denemesi ya da dinamo soru bankası alabilirim.