Ve bir de kitap oku, okuduğunu anlaman gelişmeli. Kendimi bildim bileli ortaokulda girdiğim sınavlarda Türkçe, inkılap, din ve İngilizce derslerinden yanlışım çıkmazdı. Çıksa da 1 tane çıkardı. Onlar da büyük bir sorun, ayrıca matematik netlerini de etkiler.

Ve bir de kitap oku, okuduğunu anlaman gelişmeli. Kendimi bildim bileli ortaokulda girdiğim sınavlarda Türkçe, inkılap, din ve İngilizce derslerinden yanlışım çıkmazdı. Çıksa da 1 tane çıkardı. Onlar da büyük bir sorun, ayrıca matematik netlerini de etkiler.
Hocam önceden okudum da şimdi okumak yerine paragraf çözüyorum. Okuduğunu anlamada sorunum yok fakat sözelden yanlış çıkarsa ya konuyla ilgili sorulardan ya da dikkat eksikliğinden çıkıyor.

Bu arada o çözdüğün yayınların zorlukları hemen hemen aynı, zorlukları dağıt. Daha çok soru bankası almalısın.
Hangi yayınları önerirsiniz hocam?

Hocam önceden okudum da şimdi okumak yerine paragraf çözüyorum. Okuduğunu anlamada sorunum yok fakat sözelden yanlış çıkarsa ya konuyla ilgili sorulardan ya da dikkat eksikliğinden çıkıyor.
Bu kadar yanlış maalesef dikkat eksikliği değil. Olamaz. İlk olarak okuduğunu anlama düzelmeli, okuduğunu anlarsan problem çözme yeteneğin de bir o kadar gelişecektir. Ne istediğini, ne verdiğini anlarsın. Bu tavsiyelerden başka tavsiyeye ihtiyacın yok, zaman ve istikrar gerekli. Son ama en önemlisi: Yaptığın yanlışları lütfen bahaneyle kapatma, dikkat eksikliği değil çünkü. O sorudaki sorulan şeyde eksiğin vardır, soru çözmenin sebebi de yanlışlarını bulman zaten. Anlamadıkça çözdüğün soruların sana katkısı koca bir 0.

Özdebir Yayınları.
Hocam genelde soru sayısına bakmıyorum deneme çözdüğüm için deneme sayısına bakıyorum. Ama şu anda Tonguç tam 500 soru kitabını bitirmeye çalışıyorum bitirince günlük her dersten 1 tane deneme çözmeyi düşünüyorum.

Hocam arada 11 doğru da oluyor ama matematik netlerim genelde böyle. Denemeler de çok zor soruyorlar hatta bütün sorular genelde yeni nesil oluyor. Türkçe ve Feni kolay hallettim fakat matematik kaç aydır olmuyor.
Bu kanalları önerir misin? Matematik denemeleri ve MEB örnek sorularını çözüyorlar.

Kanal hakkında yorum yapamam. Matematik hocam genel hayatım boyunca çok iyiydi. Bundan dolayı hiç video izlemedim. Ama dediğim kitaptan bile sadece günlük 50 soru çözsen yaparsın.

Hangi yayınları önerirsiniz hocam?
Zor soru bankası önerebilirim. Okyanus Master, Sinan Kuzucu, Ankara Güçlendiren serileri güzeldir.

2.5 ay kala ne kadar etkiler tartışılır ama kalıbımı basarım buraya. LGS dönemi tek eğlencem kitap okumaktı, sonuç %0.1