Arkadaşlar bu hafta çok sıkışık kaldım ve maalesef ki programıma uygun ders çalışamadım. Şu an kitaplarım var ve bitirmem gerekiyor fakat bir yandan da konu tekrarı yapmam gerekiyor. İnternette çok uzun ve güzel bir şekilde konuları anlatan hocalar var fakat ikilemde kaldım. Kitapları bitiremeyince boşa almış gibi hissediyorum. Sizce hangisini yapmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Soru coz dostum. Konuyu sadece oku veya dinle ama soru coz sadece. Sonucta cozdugun soru sana sinavda gerekecek, dinledigin konu degil.
Soru coz dostum. Konuyu sadece oku veya dinle ama soru coz sadece. Sonucta cozdugun soru sana sinavda gerekecek, dinledigin konu degil.
Yani konu dinlemek bir işe yaramaz çünkü sınavda konu çıkmıyor diyorsun. Bence konu dinlemelisin çünkü periyodik tabloda eksiğim olmadığını düşünürken hocaya sorduğum tek soruda 2,3 tane bilgi eksiğim ortaya çıktı. Ne olacağı belli olmaz yani.
Yani konu dinlemek bir işe yaramaz çünkü sınavda konu çıkmıyor diyorsun. Bence konu dinlemelisin çünkü periyodik tabloda eksiğim olmadığını düşünürken hocaya sorduğum tek soruda 2,3 tane bilgi eksiğim ortaya çıktı. Ne olacağı belli olmaz yani.
Bilimin kucuk bir kismi mufredata yansir. Mufredatin kucuk bir kismi sinavda konu olarak ele alinir. Konunun bir kismi testlerde cikar. Testlerdeki sorularin cok kucuk bir kismi sinavlarda cikar. Sinavlarda birkac tane yanlis yaparsiniz ve hedeflediginiz okulu ya da yakini bir okulu kazanirsiniz.Bana göre, konu tekrarı yapmak daha makul. Tabii buna ek olarak tekrar ettiğin konuyla ilgili soru da çözsen gayet güzel olur. Benim tavsiyem bu.
Konuyu yapabiliyorsaniz konuya dair onceden cikmis sorulari cozun. Sonra hatalari analiz edin. Hatalari analiz edip bilmediginiz kisimlari iyice ogrendikten sonra da test kitaplarindaki diger asortik sorulara gecin.
Herkes zaten ayni kaynaklardan hazirlandigi icin standart disi soru sorma ihtimali cok zor; standart disi soru sorsa dahi siz en azindan yorum yapabilir kapasiteye gelirsiniz boylelikle.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-