- Makaleler
- 1
Doğru sayımı ve puanımı hiç hatırlamıyorum. OBP ile girdim. İyi ki de girmişim. Dil alanını seçmezdim belki ve hayatım bambaşka olurdu. LGS o kadar da önemli bir sınav değil derlerdi bana ve ben inanmazdım. Ama cidden öyle. İlkokuldan beri üniversite için hazırlık yapıyoruz aslında ve LGS sadece bir aracı. Kötü bir liseye gidersen de iyi bir liseye gidersen de düzenli çalışıp üniversite sınavını kazanacak sensin. Tabii ki öyle bir hedefin varsa.
İyi bir liseye gitmen senin için daha hayırlısı olur mutlaka. Çünkü arkadaş ortamın ve dersine giren öğretmenlerin değişecek. Düşünsene kötü bir liseye gittin ve arkadaş ortamın çok kötü, öğretmenlerin 70 80 yaşına gelmiş emekli maaşı almamak için derse giriyor. Bu ortamda nasıl derslerine odaklanacaksın? Kendini düşünüp kendin için arkadaşlarından vazgeçip 70 80 yaşında hocalardan anlamadığın zamanlarda internetten video izleyerek de telafi edebilirsin bu durumu. Ama bu duruma gelmemek için baştan iyi bir lise kazansaydın nasıl olurdu?
Arkadaşların senin kafa yapında, herkesin bir hedefi var ve onun için çalışıyor. Öğretmenlerin alanlarında yetkin insanlar ve dersi en ince ayrıntısına kadar anlatıyorlar ve hiç anlamadığın kadar dersleri anlıyorsun. Bu durumda tabii ki iyi lise.
Ama kötü lise kazanınca hayat bitiyor mu? Hayır. İş sende bitiyor. Herkes ben sınava girerken iyi lise de kötü lise de fark etmez, çalışacak olan sensin diyordu fakat neden öyle olduğunu açıklamıyordu. Umarım bu bakış açısının sana bir katkısı olur. İyi çalışmalar, başarılar dilerim.