21200

Çalışkan
Ortalama deneme sonuçlarım:
  • Türkçe: 16-18D
  • İnkılap: 8-10D
  • Din Kültürü: 10D
  • İngilizce: 10D
  • Matematik: 7-11D
  • Fen Bilimleri: 14-18D
Gördüğünüz gibi matematiğim diğer derslere göre çok düşük kalıyor. Matematikten 4-5 doğru, fen ve matematikten de birkaç doğru yükseltsem istediğim okulu kazanıyorum fakat matematik olmuyor bir türlü düzelmiyor. Her denemede mi 20 sorunun 20'si de yeni nesil olur? Kaç aydır çalışıyorum artık matematik çalışmak boşa zaman kaybı gibi hissetiriyor. Sizce ne yapmalıyım?

Matematik maalesf böyle, diğer derslere göre çok daha fazla çalışma istiyor net için. Tek tip soru/ kaynak çözme, farklı denemelere göz at, çıkmış matematik sorularını çöz özellikle, ve soruları sakın ezbere öğrenme mantığına in.

Matematik maalesf böyle, diğer derslere göre çok daha fazla çalışma istiyor net için. Tek tip soru/ kaynak çözme, farklı denemelere göz at, çıkmış matematik sorularını çöz özellikle, ve soruları sakın ezbere öğrenme mantığına in.
Hocam öyle yapıyorum fakat bir türlü kafama kazıyamıyorum soruları.
1746193778671.webp

Mesela hocam bakın şu soruya. Hem karekök hem silindir hem denklem var. Böyle soruları görünce zaten çalışasım gelmiyor.

Hocam öyle yapıyorum fakat bir türlü kafama kazıyamıyorum soruları.
Eki Görüntüle 145244
Mesela hocam bakın şu soruya. Hem karekök hem silindir hem denklem var. Böyle soruları görünce zaten çalışasım gelmiyor.

En nefret ettiğim ders matematik, diğer derslerden 1 net alman için vermen gereken emeğin 2 katını vererek matematikten 1 net alırsın, bu yüzden üniversite sınavında matematikte 40 sorudan 15 net yapıp feni fulleyerek kazandım zaten. Ama şu an bu yola girme. Sen elden geldiğince o konuları birleştirmeye bak. Hocalarınla paylaş bu kaygılarını, işini kolaylaştıracak önerileri olabilir.

En nefret ettiğim ders matematik, diğer derslerden 1 net alman için vermen gereken emeğin 2 katını vererek matematikten 1 net alırsın, bu yüzden üniversite sınavında matematikte 40 sorudan 15 net yapıp feni fulleyerek kazandım zaten. Ama şu an bu yola girme. Sen elden geldiğince o konuları birleştirmeye bak. Hocalarınla paylaş bu kaygılarını, işini kolaylaştıracak önerileri olabilir.
Hocam ben sadece 1.dönem konularına ve dönüşüm geometrisine çalışmayı düşünüyorum. Çünkü diğer konuları hiçbir şekilde anlayamıyorum.

Hocam ben sadece 1.dönem konularına ve dönüşüm geometrisine çalışmayı düşünüyorum. Çünkü diğer konuları hiçbir şekilde anlayamıyorum.

LGS matematiği unutalı çok oldu, sınava kadar olan sürede azaldı, konuların hepsi yetişmeyecekse hangilerini eleyip hangilerine çalışacağına özel ders aldığın bir hoca varsa onunla veyahut okuldaki hocanla konuş bir fikrini al derim.