Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba,

Bu yıl LGS'ye girdim. Yakınımda metrobüs olduğundan dolayı metrobüsle gidebileceğim liseleri inceledim. Birkaç okul buldum ancak hepsinin taban puanı 420, yüzdelik dilimleri de %8 civarında. Bu yüzden mecburen gidebileceğim her yere baktım, ancak hiçbir şekilde 390 puanlı okul bulamadım. Bu yüzden tercih listeme aşağıda sıraladığım okulları yazmak istiyorum, sizce tutturabilir miyim? Çoğunluk sınavlarının kötü geçtiğini söylüyordu, bundan dolayı taban puanı düşer diye umut ediyordum ancak 700 tane birinci çıktı, bu da taban puanlarının yükselmesine sebebiyet vermez mi? Puanım 391, yüzdelik dilimim ise %12. Okulları dediğim gibi aşağı bıraktım.
  • Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi
  • Süleyman Nazif Anadolu Lisesi
  • Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
  • Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi (Emin değilim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulların kalitesini ve yüzdelik dilimini bilmiyorum. Ancak listeye garanti gelecek okulları da yaz arkaya. Açıkta kalma ihtimalini de düşün adrese dayalı yerleşyirmeye gitme boşu boşuna. Ben listemi şöyle hazırlardım:
Gelme ihtimali olan sıralamamdan biraz yüksek liseler önce sonra sıralamam ile kafa kafaya daha sonra sıralamamdan biraz daha aşağı liseler. Ayrıca puana değil sıralamaya bakın her zaman.

@Testo Unit, çok teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Sıralamaya bakmayı düşündüm ancak maalesef bulamadım, e-Okul'a bakacağım şimdi, tekrardan teşekkür ederim.

E okulda var mı bilmiyorum ancak LGS İstanbul sıralamalar diye yazarsanız çıkıyor. Tabii ki birkaç kaynaktan bakın çünkü bazenliğin yanlış oluyor. Denk gelmiştim ben 4 sene önce.

Tercih hakkı kaç hatırlamıyorum da atıyorum 12 veya 24. 5-6 tanesini 420 puanlıkları deneyebilirsin. Şans bu çoğu insan puanının yeteceğini garanti seçiyor. Bakarsın birisi bu riski almaz sana düşer de zor şeyler. Binde bir şans varsa bile denenmesi lazım.

@Testo Unit, teşekkür ederim hocam, bir de LGS puanımda veya altında güzel bir okul yok. Sizce risk almaya değer mi? Puanıma yakın okullar ya imam hatip ya da mesleki teknik.

Risk derken kesin gelecek veya siralamanla kafa kafaya olan yer yazmalisin bu sansa birakilmaz. Zaten cok tercih hakkin var doldurabilirsin Allah ne verdiyse. Tekrar ediyorum puana bakmayin siralamaya bakin.