Böyle bir şey okumaya çalışınca okuyamıyorum ama dersleri bitirdikten sonra PC'yi açsak sorun olur mu? 1-2 saatliğine yatmadan önce.

Yani dediğim gibi odaklanmanı artırmak için kısa süreli şeyler izlemeyi azalt. Kitap oku ya da paragraf çöz. Bu konuları rehberlik hocanlada görüşebilirsin.
Yani derslerini, tekrarını yaptıktan sonra ödül olarak PC'ye bakmanın çok sorunu yok bence. Zaten LGS öğrencisisin çok zorlamadan konuları iyice çalışırsan iyi bir yere gelirsin bence.
Bol şans diliyorum sana. Umarım iyi bir yere gidersin.

Dershaneye gidip normalde olacağından başarısız olan %0.1 belki vardır ama dershaneye gidip kendi başına yapabileceğinden başarılı olan öğrenci sayısı daha fazladır. Tabi bu dershanelerin çok özel, kaliteli eğitim kurumları olmasından kaynaklı değil sadece iradesi olmayan, kendi başına çalışamayan öğrencilerin başında duran birisinin olması, ailesinin para vermiş olması baskısı ile zorunluluktan çalışmasından kaynaklı. Tabi sonuç olarak başarı getiriyor mu getiriyor.

Sorunuza dönersek 400 puan için dershane şart değildir hatta ilk paragrafımdakini özetlemek gerekirse hiçbir başarı için dershane şart değildir ama her öğrencide kendi çalışıp, eksiklerini tespit edip sonra onları da sağlıklı şekilde dolduracak irade yoktur. Dershanelerde tam olarak burada devreye girer. 400 puan için dershaneye gitmeye değer mi? Bence değmez. Absürt iyi bir lise hedefiniz olsaydı belki değer derdim ama özellikle günümüzde 300 puanlı lise ile 400 puanlı lise arasındaki makas çok daraldı. O yüzden gitmenizi önermem.

Bende LGS için dershaneye gerek olmadığını düşünüyorum fakat genel olarak dershaneler para tuzağı demek saçma. Fahiş fiyat olmayan ve düzgün eğitim veren bir dershane, ihtiyacın varsa neden para tuzağı olsun?

Genellikle bunu savunan arkadaşlar kendileri bir şeyleri başarmış olan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar oluyor. Örneğin bence de elektrikçi, boyacı, havuz bakımcısı gibi meslekler gereksiz ve bunlara para tuzağı çünkü ben hepsini kendim yapabiliyorum.

Bu dershane gereksizdir tezini savunan arkadaşlar sınava 3 ay kala 4. "40 günde sıfırdan yüze matematik" kitabını çözen, sadece hakim olduğu konulara odaklanan, yapamadığı soruları veya konulara odaklanmak yerine sadece kendi yapabildiği konulara odaklanarak kendini baltayan hatta ve hatta başarısız olduğu denemelerden kaçarak "çerez" denemeler ile kendini kandıran ve bu sahte yalan balonuna kapılıp yıllarını çöp eden onbinlerce kişiyi görmezden geliyorlar. Bu bahsettiğim sarmaldaki arkadaşları görmek istiyorsanız hem bu forumda hem Reddit, Facebook ve Tiktok'ta eğitim gruplarındaki öğrenci kitlelerini biraz gözlemlerseler gerçekler ile karşılaşırlar. Her öğrenci bahsi geçen "kendi çalışma" işini başarılı bir şekilde yapamıyor.

Şart değil.
EBA, ÖDS, ÖDSGM kazanım kavrama ve beceri temelli testleri gibi MEB tarafından hazırlanan soruları çözmenizde fayda olduğunu söyleyebilirim.
Bu soruları da çözüp ayriyeten kaynak kitaplarla çalışırsanız emin olun dershaneden daha iyi çalışmış olursunuz.

Bu soruları da çözüp ayrıyeten kaynak kitaplarla çalışırsanız emin olun dershaneden daha iyi çalışmış olursunuz.

Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz anlamıyorum cidden, onu geçtim deneme çöz bile dememişsiniz. LGS için Galatasaray Lisesi gibi hedefleri yoksa dershaneye gitmesi şart değil evet, fakat her öğrenci kendi başına çalışamıyor veya belirli yerden sonra sıkılıyor. Dershaneye giden öğrencilerin durumları takip ediliyor, gelişme yoksa üstüne daha fazla gidiliyor ve bu durum ailesine bildiriliyor.

Dershanelerde ek olarak daha iyi kaynaklar kullanılıyor, bazıları zor bazıları orta. Öğrenci kendi çalışırken en kolay soruları çözüp Full çekse bile bir anlamı olmayacak.

Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz anlamıyorum cidden, onu geçtim deneme çöz bile dememişsiniz. LGS için Galatasaray Lisesi gibi hedefleri yoksa dershaneye gitmesi şart değil evet, fakat her öğrenci kendi başına çalışamıyor veya belirli yerden sonra sıkılıyor. Dershaneye giden öğrencilerin durumları takip ediliyor, gelişme yoksa üstüne daha fazla gidiliyor ve bu durum ailesine bildiriliyor.

Dershanelerde ek olarak daha iyi kaynaklar kullanılıyor, bazıları zor bazıları orta. Öğrenci kendi çalışırken en kolay soruları çözüp Full çekse bile bir anlamı olmayacak.
Bu dediğiniz, öğrencinin dershaneye kaydolmadan akademik anlamda başarı elde edemeyeceği anlamına gelmiyor. Kendi kişiliğiyle, öğrenme biçimiyle, çalışma disipliniyle alakalıdır.
Deneme çöz dememe gerek dahi olmadığını düşünüyorum. Zira önceki mesajımda belirtmiş olduğum ÖDS zaten soru çözüm platformu. Kaldı ki sınav senesinde bulunan bir öğrenci soru çözmesi gerektiğini bilir, bilmiyorsa kendini sorgulamalıdır.