Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
LGS'den sonra Almanca öğrenmek mantıklı mı? Ortaokulum en az B2 seviye ingilizcem var diye düşünüyorum sizce mantıklı mı? Daha önce okul harici bir yerde yabancı dil öğrenmedim, doğal olarak zorlanır mıyım?

Almanca telaffuzu ile zor bir dil, İngilizce ile çoğu zaman negatif yönde ayrışabilen bir dil. Anadolu lisesini seçerseniz göreceksiniz zaten, üstüne çok fazla düşüp iyi derecede geliştirebilirsiniz kendinizi.

Türkiye'de ikinci dil olarak Arapça ve Almanca çok iyi sonuçlar verebiliyor. Kısaca dil bilen aç kalmaz hocam, teknoloji ile bir yere kadar maalesef.

LGS'den sonra Almanca öğrenmek mantıklı mı? Ortaokulum en az B2 seviye ingilizcem var diye düşünüyorum sizce mantıklı mı? Daha önce okul harici bir yerde yabancı dil öğrenmedim, doğal olarak zorlanır mıyım?

Dil konusunda yıllarca sorun yaşayan 2 kez hazırlık okumuş olmama rağmen ingizlicede B1 de kalmış biri olarak tavsiye vereceğim(başka dillerde de denemem oldu), zor olan dili değil, öğreneceğin yolu hayatına entegre etmek. Bunlar genel geçer tavisye diyebilirsin ama hayatında yer etmeyen ilgin olmayan bir dili öğrenmen imkansız(film, dizi vb gibi tavsiyeler her yerde var) ayrıca Almanca'yı kendine bir kapı veyahut kullanım alanı bulamazsanda bu dil körelecek ve bir macera olarak kalacak. Örnek olarak lise hatta ortaokuldanberi webtoon takip eden biriyim şu ana kadar bu webtoonları ingizlice olarak okumak hiç aklıma gelmedi, eğer gelseydi ve bunu başta entegre edebilseydim şu an şakır şakır konuşuyor olurdum.

Merhabalar. Almanca öğrenecekseniz öncelikli olarak özel ders gibi şeylerden çok okul ortamında alışmanızı tavsiye ederim. Bende 2 yıldır okulda görüyorum ve dönem başından beridir özel ders alıyorum A1 civarı yapabildim. İngilizcemde B1 ama kelime haznem geniş olduğu için takmıyorum. Ama Almancada öyle bir şey yok maalesef. Grameri çok ağır ve zor. Ama öğrenebilirsiniz neden öğrenmeyeyiniz ki?

Almanca telaffuzu ile zor bir dil, İngilizce ile çoğu zaman negatif yönde ayrışabilen bir dil. Anadolu lisesini seçerseniz göreceksiniz zaten, üstüne çok fazla düşüp iyi derecede geliştirebilirsiniz kendinizi.

Türkiye'de ikinci dil olarak Arapça ve Almanca çok iyi sonuçlar verebiliyor. Kısaca dil bilen aç kalmaz hocam, teknoloji ile bir yere kadar maalesef.
O kadar zor değil aslında. Grameri daha zor.

İngilizcede B2 olduğunu düşünüyorsan bunu önce bir resmi sınava girip ölçtür. Sonra bakarsın eğer gerçekten dediğin gibiyse başka dile geçersin. İngilizce öğrenmeden bilgiye ulaşmak zor oluyor. Lisede zaten sayısal seçeceksen böyle işlere ayrılacak pek vaktin kalmayabilir.

İngilizcenin B2/C1 civarı olduğundan eminsen neden olmasın? İleride işine yarar. Ama dediğim gibi önce İngilizceni o seviyeye getirsen daha güzel olur.

Arapça ile kıyaslandığında eğer kültürel ve geleneksel Türkçeyi benimseyen biriysen Arapça'dan bile zor olabiliyor hocam. Ben lise hayatımda Almanca yüzünden birkaç defa belge alamamıştım, atlattım bir daha da bulaşmak gibi bir niyetim yok.

İngilizcenin B2/C1 civarı olduğundan eminsen neden olmasın? İleride işine yarar. Ama dediğim gibi önce ingilizceni o seviyeye getirsen daha güzel olur.

İngilizce de B2 olduğunu düşünüyorsan bunu önce bir resmi sınava girip ölçtür. Sonra bakarsın eğer gerçekten dediğin gibiyse başka dile geçersin. İngilizce öğrenmeden bilgiye ulaşmak zor oluyor. Lisede zaten sayısal seçeceksen böyle işlere ayrılacak pek vaktin kalmayabilir.

Oxford'un mu ne kitabı vardı onları kullanıyorduk kendi seviyesi B1'di 6. sınıfta şu an B2 C1 olduğumu düşünüyorum o yüzden.

Bence once TOEFL ya da IELTS'e girip Ingilizce seviyenizi varsayimlarin disinda ogrenin. B2 belgesini alabilirseniz sonrasinda diger dillere yogunlasmak daha mantiklisi olur. Ozel okullarda ortaokullarda B1 tarzi globalde gecerliligi olan kitaplar kullanilabiliyor, evet ama bu durum B1 veya ustunde o dile hakim oldugunuz anlamina gelmiyor maalesef. Almanca'ya gelirsek ozellikle Almanya'da okumak gibi bir hedefiniz varsa neden olmasin? Ingilizce, Almanya dahil bircok ulkede is goruyor ama ulkenin ana dilini ogrenmek en mantiklisi her zaman. Spesifik Almanca konusulan ulkeler de hedef olmasa CV'nizde Almanca belgenizin gorunmesi sizi on plana cikarir, beklenmedik kapilar bile acar. Asla kaybiniz olmayacak mantiken. Almanca, Ingilizce'den daha zor bir dil denildigi gibi lakin bu durum ogrenmeye engel degil, onemli olan cabalamak. Yoksa CEFR'a gore Almanca, Ingilizce'den neredeyse iki kat fazla zaman istiyordu B1 icin bile. Yani yolunuz daha uzun olacak ama bu sizi caydirmasin. Hayatinizda bu dili kullanacaginiz bir dalin olmasi da onemli cunku dil kullanilmadikca koreliyor ve gidiyor, bunu unutmamak lazim.

Ozellikle bu yaslarda kalkismaniz inanin cok guzel. Ben mesela gidebilmek icin Fransizca calisiyorum ve her gun epey bi' zamanimi yiyor cunku fazla vaktim yok. Hala tonla vakit varken bunu degerlendirin derim. Tabii, ilk once Ingilizce'yi halletmek lazim, bunu tekrar vurgulayayim.