Torukojin Kaneki
Başarılı
LGS'den sonra Almanca öğrenmek mantıklı mı? Ortaokulum en az B2 seviye ingilizcem var diye düşünüyorum sizce mantıklı mı? Daha önce okul harici bir yerde yabancı dil öğrenmedim, doğal olarak zorlanır mıyım?
LGS'den sonra Almanca öğrenmek mantıklı mı? Ortaokulum en az B2 seviye ingilizcem var diye düşünüyorum sizce mantıklı mı? Daha önce okul harici bir yerde yabancı dil öğrenmedim, doğal olarak zorlanır mıyım?
O kadar zor değil aslında. Grameri daha zor.Almanca telaffuzu ile zor bir dil, İngilizce ile çoğu zaman negatif yönde ayrışabilen bir dil. Anadolu lisesini seçerseniz göreceksiniz zaten, üstüne çok fazla düşüp iyi derecede geliştirebilirsiniz kendinizi.
Türkiye'de ikinci dil olarak Arapça ve Almanca çok iyi sonuçlar verebiliyor. Kısaca dil bilen aç kalmaz hocam, teknoloji ile bir yere kadar maalesef.
Arapça ile kıyaslandığında eğer kültürel ve geleneksel Türkçeyi benimseyen biriysen Arapça'dan bile zor olabiliyor hocam. Ben lise hayatımda Almanca yüzünden birkaç defa belge alamamıştım, atlattım bir daha da bulaşmak gibi bir niyetim yok.
İngilizcenin B2/C1 civarı olduğundan eminsen neden olmasın? İleride işine yarar. Ama dediğim gibi önce ingilizceni o seviyeye getirsen daha güzel olur.
İngilizce de B2 olduğunu düşünüyorsan bunu önce bir resmi sınava girip ölçtür. Sonra bakarsın eğer gerçekten dediğin gibiyse başka dile geçersin. İngilizce öğrenmeden bilgiye ulaşmak zor oluyor. Lisede zaten sayısal seçeceksen böyle işlere ayrılacak pek vaktin kalmayabilir.