Hocam başka bir konuya upuzun bir mesaj yazmıştım, onu alıntılıyorum. Genel olarak birçok madde işinize yarayacaktır, ben de yeni çıktım.
Hocam ben LGS'den yeni çıktım, az çok önerilerim kardeşinizin derdine derman olur umarım :D

Evde hem ailemden hem de elektronik eşyalardan dolayı çok rahat çalışamadığımdan dolayı sürekli olarak kütüphaneye gidiyordum. Yakındaki kütüphaneye gitmek çok mantıklı değil çünkü başladığı işten vazgeçme ihtimali daha çok oluyor, o yüzden 1 otobüs uzağımdaki kütüphaneye gidiyordum. Eğer kardeşinizin otobüse binmesini istemiyorsanız 20 dakikalık uzakta bir kütüphane de yeterli olacaktır.

Elimde telefon olduğundan dolayı telefona çok odaklandım, ancak son zamanlara doğru Instagram ve YouTube'u silip odaklanmayı başarmıştım, siz de direkt kardeşinize J2 Prime gibi bir telefon alabilirsiniz, telefonda gram yer olmayacağından dolayı WhatsApp ve YouTube dışında hiçbir şey indiremeyecektir :D

Benim sözelim iyi olduğundan dolayı inkılap dışında (Ona da çok az) odaklandım. Kardeşinizin eğer sözel derslerde genel olarak notları yüksekse sözele çok asılmasına gerek yok. Ancak 1. dönem boyunca her hafta 150 soru öneririm. Kitap olarak da Fenomen ve Ankara Yayıncılık'ın paragraf kitapları tam tadında. Ve de kesinlikle Nitelik Yayıncılık'tan almayın, kafası çok karışacaktır.

Genel olarak set almak istiyorsanız Fenomen Yayıncılık'ın test kitapları en iyisidir, A ve B zorluğunda kitapları var ve iki kitaptaki sorularda da konuya hakim olduktan sonra kafa yakacak sorular veya yanlış düşünülmüş sorular yok. Sadece 2-3 yanlış soru çıkar.

Kardeşinizin yararlanabildiği kadar hocalardan da yararlanması gerek, hocalara bol bol soru sorması gerek. Ben üşendiğimden dolayı sormamıştım :D

Ben İstanbul'da yaşadığım için kendime kolayca hedef koyabilmiştim, çünkü etrafta iğrenç liseler vardı. Dediğiniz gibi çalışma alışkanlığı yoksa hedef koyma mantığı ve kötü okulları gösterme mantığı işe yarayacaktır. Ayrıca benim ders çalışma alışkanlığım az da olsa vardı ancak kardeşinizin çok olmadığını varsayıyorum. Bu durumda günlük 3-4 saat yeterlidir. Tabii aralarda 2/4 kısa 1 uzun mola olması şartıyla. İleride otomatikmen kendisi molasız çalışmaya başlayacaktır.

LGS'de gördüğüm kadarıyla sorular zor değil ancak mantık gerektiriyor, konuları bildiğiniz süreç akıllı ve gururlu davranırsanız sorular akıp gidiyor. En çok odaklanılması gereken matematik ve Türkçe oluyor ancak dediğim gibi, mantıklı olunca çözülüyor. Matematik kanalı olarak da Partikül Matematik güzel olabilir.

Son olarak da şimdiden konulara başlaması gerek bence. Benim öğretmenlerim konuları zamanında bitirdi ancak birçok öğretmen konuları yetiştiremiyor. Buna önlem olarak bence yapılması gereken bir şey.

Umarım yardımcı olmuştur tavsiyelerim, benim derslerim genel olarak iyi olduğundan belki kardeşinizin işine bazı maddeler pek de yaramaz. Ancak yarayacak olan bir sürü madde olduğuna eminim. Bu süreçte onu aşırı zorlamayın, ancak serbest de bırakmayın. Arada bir gerginlik iyidir ancak bu sadece uyarı icabında olmalı. Başarılar dilerim.
Bu arada kendinizi başarılı arkadaşlarınızla yarıştırın, ancak son 2 veya 4 ayda hiç kimsenin sonuçlarını, doğru sayısını, netlerini falan dinlemeyin. Son aylarda başkasının sonuçlarını öğrenerek egonuzu sarsabilirsiniz, bu sınavda ego ve gurur önemli etkenlerden ikisi.