Hayır komiklik yok 1 sene süre şimdiden başlamak kafa yorar daha süre çok.
Dostum bir eğitimci olarak böyle bir öğrenme olmaz. Oturup düzenli bir şekilde azar azar ama istikrarlı çalışsın. Son iki ay kala sınav stresinden çalıştığı hiçbir şey aklında kalmaz zaten.

Kardesim onumuzdeki LGS'ye girecek. Iyi bir liseye gitmesini istiyorum cunku kotu bir lisede okumanin ne kadar buyuk dezavantajları oldugunu kendimden biliyorum. Ustelik kardesim kotu bir liseden benim etkilendigimden cok daha kotu etkilenecektir cunku kotu arkadaşlar ediniyor, aptalca seylere ozeniyor falan. Sabahtan aksama kadar telefonla ve bilgisayarla oynuyor. Disari cikmak veya ders calismak falan yok. Kitap okumak yok. Spor yok. Resim yok. Hiçbir hobisi yok. Hayatinda hiç ders calismadi demek yalan olmaz. Kardesim nasıl calismali? Ben ne yapabilirim onun icin? Nasil yol gosterebilirim?

Gunde bir saat paragraf çözümü, bir saat kitap okuma ve iki saat 7. sinif matematik konulari tekrari seklinde bir calisma okullar acilana kadar yeterli olur diye dusunuyorum. Benim dusuncem bu sekilde.

Ayrica kaynak onerisi ve YouTube Kanali onerisi de guzel olur.
Bence o çocuk anlattığınız gibiyse, zorlamayın, ders çalışmak istemeyen adama zorla ders çalıştıramazsınız.

Komik olduğunu sanıyor muhtemelen boş verin kendisini :d

Hayır komiklik yok 1 sene süre şimdiden başlamak kafa yorar daha süre çok.

LGS'ye erken başlanmasını ben de doğru bulmuyorum ama 2 ay da çok az süre :D. Ben son 6 ay kala yavaştan tempo artırılırsa gayet güzel sonuç elde edilir gibi düşünüyorum.

Maalesef yeni nesil çocukların neredeyse hepsi bu şekilde teknoloji bağımlısı ve dikkat süreleri çok kısa bu yüzden koskoca bir nesilden vazgeçemeyiz :(

Yeni nesilin teknoloji bağımlısı olmasıyla ders çalışıp çalışmamasının uzaktan yakından alakası yok bu arada. Ben de teknoloji bağımlısıydım ve ekran sürelerim çok uzundu ama derslerimi aksatmadan yapıyordum, teknoloji bağımlısı bir insanın tek derdi oyun oynamak değil de ekranı görmek olabilir. Testi tablet veya bilgisayardan çözmek bana daha rahat geliyordu mesela.

Maalesef yeni nesil çocukların neredeyse hepsi bu şekilde teknoloji bağımlısı ve dikkat süreleri çok kısa bu yüzden koskoca bir nesilden vazgeçemeyiz :(
Benim kardeşimde geçen sene lgsye girdi, istemeye istemeye çalıştı ona baskı da yaptım ders çalışsın diye istemedi bende saldım kendi geleceğini kendi belirliyor.

LGS'ye erken başlanmasını ben de doğru bulmuyorum ama 2 ay da çok az süre :D. Ben son 6 ay kala yavaştan tempo artırılırsa gayet güzel sonuç elde edilir gibi düşünüyorum.

Yeni nesilin teknoloji bağımlısı olmasıyla ders çalışıp çalışmamasının uzaktan yakından alakası yok bu arada. Ben de teknoloji bağımlısıydım ve ekran sürelerim çok uzundu ama derslerimi aksatmadan yapıyordum, teknoloji bağımlısı bir insanın tek derdi oyun oynamak değil de ekranı görmek olabilir. Testi tablet veya bilgisayardan çözmek bana daha rahat geliyordu mesela.
Tabii ki kişinin kendisinde bitiyor ancak bu çocuklar genelleme yapacak olursak teknolojiyi eğlence içeriklerini tüketmek amaçlı kullanıyor sosyal medya, oyunlar vs. Düzgün bir yönlendirme olmadıkça oturup kendiliğinden ders çalışacak iradesi yok çoğunun. Çocuğa rehber olmak çok önemli burada da iş abisine ve diğer aile büyüklerine düşüyor.

Tabii ki kişinin kendisinde bitiyor ancak bu çocuklar genelleme yapacak olursak teknolojiyi eğlence içeriklerini tüketmek amaçlı kullanıyor sosyal medya, oyunlar vs. Düzgün bir yönlendirme olmadıkça oturup kendiliğinden ders çalışacak iradesi yok çoğunun. Çocuğa rehber olmak çok önemli burada da iş abisine ve diğer aile büyüklerine düşüyor.
Evet çok doğru ama aslında sosyal medyanın genelinde bu sıkıntı var. İçerik üreticileri artık çok garip ve saçma içerikler üretiyor, haliyle çocuklar da kötü etkileniyor. Ben zaten liseye geçinceye kadar bir çocuğun sosyal medya hesabı açmasına ve akıllı telefon kullanmasına karşıyım. Ailem beni böyle büyüttü ve ben çok iyi yetiştirildiğimi düşünüyorum. Akıllı telefon 24 saat ekran süresi için değil belirli bir süre verimli şeyler yapmak için kullanılmalı bence.

1752077582738.webp

LGS hiç çalışmamıştım fakat paragraf çözseydim muhtemelen bu soruyu yapabilirdim. Çok kasmadan okulda öğrendiklerinle evde test çözsün. Dil bilgisi ve paragraf çalışsın.

Son düzenleme:
Kardesimin okudugunu anlama ve yorum yapma becerileri bence cok kisitli. Matematigi ise kotu ancak biraz calissa cok iyi yapacagini dusunuyorum. Zamaninin ise cok oldugunu dusunmuyorum cunkuokullar acilinca biryandan okul bir yandan ders calisma isi yorucu ve zor oluyor. Simdiden biraz calissin istiyorum. En azindan ders calismaya alissin. Bu da bir seydir. Odak suresi artsa, ders calismaya alissa yeter cunku hic ders calismadi onceden. Paragraf cozmek ve kitap okumak sonradan konularini unutacagin seyler degil. Matematikte ise gecen senelerde olan bircok konunun ileri versiyonlari var. Uslu sayilar gibi. Gecen seneki basit konulari halletmeden 8.sinif matematigini anlayamaz. Konuda okuldan bir geri kaldi mi cok zorlaniyor. Konu atlarsa veya hizli gecerse cok buyuk sikinti oluyor. Kendi LGS senemden hatirliyorum. En azindan gecen senenin matematigini calismasini ve eksik birakmamasini istiyorum o yuzden.

siz de direkt kardeşinize J2 Prime gibi bir telefon alabilirsiniz

Evde var o telefon ama asla bu fikri kabul edecegini sanmam.

Evde var o telefon ama asla bu fikri kabul edecegini sanmam.
Kısıtlama tarzı bir şey koyabilirsiniz hocam telefonuna, veya onu motive edecek tarzda şeyler. Örneğin Focus programını kullanıyordum ben, üstten "Kalk ders mers çalış ağaç dik." tarzı bildirimler atıyordu ve bu beni motive ediyordu.

Bu arada yazdıklarınızı göze alacak olursak şimdiden paragraf çözebilir ve 7. sınıfı tekrar edebilir. Yetiştirebilirse 8'e de ucundan başlaması güzel olur tabii, okul zamanında daha rahat olur.