LGS'ye ne zaman çalışmaya başlanmalı? LGS için ne zaman kitap alınmalı?

Gitmek planım vardı, ama çok pahalı ailem borçlarla uğraşıyorum dostum. Bu yaz hyper-casual oyun yapıp yayınlayacağım ama dershane parası yine çıkmaz.

Fende benim hocam ortaokulu takip et iyidir O, kuzenim izlemişti geçen sene 1 yanlış yaptı bu LGS'de. İlk başlarda 7 8 netlerle başladı.
Teşekkürler, tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Gitmek planım vardı ama çok pahalı ailem borçlarla uğraşıyorum dostum. Bu yaz Hyper-casual oyun yapıp yayınlayacağım ama dershane parası yine çıkmaz.

Bende aynı durumdayım aslında pek çaktırmak istemiyorlar ama sevdikleri çoğu şeyden vazgeçip dershane ücretimi ödüyorlar umarım iyi yerlere gelip hem maddi hem de manevi destek çıkabilriiz.

Bende aynı durumdayım aslında pek çaktırmak istemiyorlar ama sevdikleri çoğu şeyden vazgeçip dershane ücretimi ödüyorlar umarım iyi yerlere gelip hem maddi hem de manevi destek çıkabilriiz.
Bizim sevsek bile yapabileceğimiz bir şeyimiz olmadığı için isteseler de vazgeçemiyorlar. Tek isteğim ailemin beni 18 yaşıma gelmeden büyük yerlerde görmesi.

Bundan biraz eski bir tarihte girdim tarih söylemeyecegim ancak zor bir seneydi. O yılın zorluğuna göre iyi bir puan (450 civarlarında almıştım 454 du sanırım) almıştım, ben son 4-5 ay kala calismaya başlamıştım tabi sen böyle yapma bence ancak temelin varsa daha yazın basi hemen çalışmaya başlama çok hızlı sıkılır bırakırsın. İlk dönem çok çalışma daha rahatta kal, ikinci dönemde çalışmalarını arttır son ay çok calis, son ayda belli oluyor çoğu şey, birde sınav korkunuz olmasın inanın girdiğiniz çoğu denemeden daha kolay. Cozerkenki halimi çok hatırlayamıyorum ama girerkende çıkarkende rahattım. Stres yapmayın, kendinize güvenin. Birde ne çok geç başlayın ne çok erken bence okullar başlamadan 1 hafta önce falan çalışmaya yavaş yavaş başlasaniz kafi. Az çalışın gerekiyorsa ama düzenli çalışın dostlar birde kafaya takmayin gelip geçiyor bunlar, ileride ne boş şeydi diye düşünüyorsunuz.

Hedefim, beni ABD'ye götürecek bir lise olması ve yardım edecek yüksek bir liseye gitmek. İstediğim lise en iyisi; hem AP sınavları var, hem oyun geliştirme ve yazılım kulübü, hem de uzay kulübü. Bu 3 şey ortaya gelirse ben ortaya çıkıyorum. Büyük ihtimalle 2021 yılında girdiniz.

Boşver hangi yılda girdiğimi yav, onun dışında hedeflerin gayet iyi ama beklediğin puan ne? Gidipde 500 falan bekliyorsan çalış şimdiden öncelikle 7 nin temelini al temelin yoksa, 8 e öyle başla. Benim hedef 430 du 450 aldım seninde hedefinden yüksek veya düşük gelebilir ama ne olursa olsun bu sonucunda bir sınav çok takma daha bu zamandanda stres yapma bence. Birde paragrafa ve matematige ağırlık ver abi tavsiyesi. Ben matematiğe az ağırlık versem derece yapıyordum da pismanda değilim çok. İyiki dengede götürmüştüm anılar kaldı.

Birde denemelerin kaç geliyor kardeşim? Hangi liseyi hedefliyorsun?

Birde son olarak her şeyini LGS'ye bağlama. Hatta direkt sınavlara bağlama zira bu kişiden kişiye değişiyor, bak ben 454 aldım sonuç yovmiyeci oldum (aslında tam olmadim şimdi yalan yok geçici, okuyom yoksa yine) inşaatta calisiyom , tabi benim arkadaşlarımdan bilmem kaçida çok iyi bölümler kazandılar. Biraz iş yine sende bitiyor yani.

Şimdi baştan konuşalım hocam, beklediğim puan 480+ hatta yetmeyebilir de. Zaten çalışıyorum, matematik, fen ve paragraf çözüyorum. Kitapların hepsini okudum evdeki ve param yok ki kitap alayım okuyacak. Derslerim düşük, denemelerim düşük ama sözel değil, fen ve matematik düşük. Ama ben matematik ve feni takıntılı derecede seviyorum. İstediğim lise İzmir Atatürk Anadolu Lisesi'dir.

Hocam dusukte ne kadar düşük yani? Puan bazında söylersen daha iyi, izmir Atatürk Anadolu Güzel lisede puanida güzel tabiki de. Benim girdiğim seneye göre çok artmış puanları ben gidebiliyordum herhalde de başka şehir uğraşamam diye iplememistim, ama tekrar girsem gidemem. Çok iyi calis bu kadar yüksekse hedefin.

Puanım 300 en yüksek 310 falan oluyor. Çalışmadım 7.sınıfta ve mentalimde kötüydü.

Puanım 300 en yüksek 310 falan oluyor. Çalışmadım 7.sınıfta ve mentalimde kötüydü.
300 310 alipta bu kadar yüksek hedefliyorsan, hem akıllı çalışacaksın hemde fazla çalışacaksin. Bu ay 7.sinifin konularını tekrar et 7 nin temelini at bide bir kaç 7.sinif denemesi çöz kendine bak yeter daha bu saatten LGS'ye çalışma bunalirsin sonra. Önce bir ders çalışma işini haller düzenini kur sonra baslarsin, dinlenmene dikkat et, bu yazı çok iyi değerlendirmen gerek yok bu yaz çalışmazsan hiç yapamazsın diyenleri de ipleme, isteyen adam 3 ayda bile yapar yeterki işte. Bu yaz yavaş yavaş çalış bol bol dinlen kafamı derse yorma istedigini yap seneye çalışacaksın zaten yeteri kadar, okullar açılmadan 1 hafta önce falan LGS'ye yavaştan başlasan yeterli ilk dönem düzenli çalış ama az calis çok kasma 2. dönem arttirirsin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…