Hiç birinize, kendime ve aileme başarısızlıkla gelmeyeceğim.
Bunu da her mesajinda söylüyorsun bak kardeşim bwnim kendini buna dayatma, diyelim başarısız oldun ne olacak bitti mi her şey? Bu sadece bir sınav dusukte alsan yüksekte alsan sonucunda yine sen, aynı sensin. Bu kadar gözünde büyütme rica ediyorum. Girdiğim yilda 400 alipta 380 alipta yok ben falan filandaki şu okulda okuyacağım diye şehir değişenler vardı, sonunda çoğu alışamadı, alisanlarinda bazıları kötü yola girdi bazıları toparladı.

Zaten dershane gitmek gibi bir planım yok. Tek yada özel dersle çalışmak daha iyi geliyor. Tüm paramı kitaplara gömeceğim.
Gom gomde abartma, cozebildigin kadar al gidipte 100 tane de kitap alma mesela. Ben LGS senemdeki kitapların yarisini çözemedim, YKS de yine bir tık daha fazla çözdumde yine hepsi bitmedi yani.

Bunu da her mesajinda söylüyorsun bak kardeşim bwnim kendini buna dayatma, diyelim başarısız oldun ne olacak bitti mi her şey? Bu sadece bir sınav dusukte alsan yüksekte alsan sonucunda yine sen, aynı sensin. Bu kadar gözünde büyütme rica ediyorum. Girdiğim yilda 400 alipta 380 alipta yok ben falan filandaki şu okulda okuyacağım diye şehir değişenler vardı, sonunda çoğu alışamadı, alisanlarinda bazıları kötü yola girdi bazıları toparladı.
Hocam kendimi düşük almamak için zorlayacağım. Ama düşük mü aldım? Ne kadar düşük alabilirimki? Mesela 430 aldım yine iyi liseye gidilir yada 450 ve bunlar kötü puanlar değil. İyi ve yurt dışı için iyi bir lise olması benim için önemli hocam. Ama her öğrenci gibi bende iyi almayı hedefliyorum.

Gom gomde abartma, cozebildigin kadar al gidipte 100 tane de kitap alma mesela. Ben LGS senemdeki kitapların yarisini çözemedim, YKS de yine bir tık daha fazla çözdumde yine hepsi bitmedi yani.
Hocam, zaten gömeceğim derken çalışacağım, kitapları alacağım gibi demek istedim. 100 kitap alsam, hepsi çöpe gidecek.

Hocam kendimi düşük almamak için zorlayacağım. Ama düşük mü aldım? Ne kadar düşük alabilirimki? Mesela 430 aldım yine iyi liseye gidilir yada 450 ve bunlar kötü puanlar değil. İyi ve yurt dışı için iyi bir lise olması benim için önemli hocam. Ama her öğrenci gibi bende iyi almayı hedefliyorum.
Bak 430 450 ye düşük gözüyle bakma cokta. Benim senemde 480 altı almam, imkansız diyen elemanlar 300 lu puanlar aldılar. Ki daha puanların bu düşük gördüğün puanların bile kat ve kat altında o diyen elemanlarin bile denemeler 450 asagisina inmiyordu. Birde yurt dışı şeyini koşul koyma, lise ile yurtdisina da Erasmus programı dışında falan çokta cikman mümkün değil, ilerideki kariyerinde de lisenin aşırı bir onemi yok zaten. İş yine ünide bitiyor.

Hocam, zaten gömeceğim derken çalışacağım, kitapları alacağım gibi demek istedim. 100 kitap alsam, hepsi çöpe gidecek.
He öyle yapman daha iyi olur.

Bak 430 450 ye düşük gözüyle bakma cokta. Benim senemde 480 altı almam, imkansız diyen elemanlar 300 lu puanlar aldılar. Ki daha puanların bu düşük gördüğün puanların bile kat ve kat altında. Birde yurt dışı şeyini koşul koyma, lise ile yurtdisina da Erasmus programı dışında falan çokta cikman mümkün değil, ilerideki kariyerinde de lisenin aşırı bir onemi yok zaten. İş yine ünide bitiyor.
Üniversiteyi ABD de okumak istiyorum. Ama zaman ne gösterir bilemeyiz hocam.

Liberalizm ve kapitalizmi bu yüzden seviyorum. Yani eğer istediğim liseye gidersem oradan benim gibi oyun yapan kişileri bulurum, oradan oyunlar yaparız. Ben belki humanoid robot projemi TEKNOFEST'e götürüp yatırım alırım; öyle para ile ABD'ye giderim.
Ya kardeşim 13 yaşındasın daha ne liberalizmi ne kapitalizmi. Boşver bu işleri ya kafana takma git arkadaşlarınla bisiklet sür, top oyna daha bunları düşünmek için gerçekten çok erken. Bu dediğin arkadas mevzusunu da Bilişim Teknolojileri veya Siber Guvenlik MTAL gibi bölümlere gitmedigin sürede bulman çok zor, o dediğin liselerdeki elemanların çoğu akademik ilgili oluyorlar, deneyiminden söylüyorum öyle yazılımla ilgilenen çok kişi bulabileceğini düşünmüyorum. Birde teknofest'i kazanan bile direkt Amerika'ya gidebileceğini düşünmüyorum. Hayaller güzelde başarmak çok zor.

Hedefin yüksek ise erken başlama sıkılırsın laflarını geçeceksin. Çalıştığın her saniye kârdır senin için. Merkezi sınavlar için çalışma mantığı basit. Önce konu anlatımı dinle sonra kolay/orta ondan sonra ise zor kaynak çöz. MEB kitaplarını konu bitirir bitirmez oku ve çöz. Sınavı MEB hazırlıyor ne de olsa. Sınava yakın çıkmışları erit. Mesajlarından anladığım kadarı ile deneme çözüyorsun zaten. 300-310 arası yapıyorsan konu eksiğin vardır. Konu çalış. Var ise YouTube üzerinden yorum soruları izle. Kısaca bir konu için çalışma mantığı şu olmalı. Konu anlatımı> MEB kitabı okuma ve çözme>kolay/orta soru bankası>zor soru bankası>youtube üzerinden yorum soruları.

Hedefin yüksek ise erken başlama sıkılırsın laflarını geçeceksin. Çalıştığın her saniye kârdır senin için. Merkezi sınavlar için çalışma mantığı basit. Önce konu anlatımı dinle sonra kolay/orta ondan sonra ise zor kaynak çöz. MEB kitaplarını konu bitirir bitirmez oku ve çöz. Sınavı MEB hazırlıyor ne de olsa. Sınava yakın çıkmışları erit. Mesajlarından anladığım kadarı ile deneme çözüyorsun zaten. 300-310 arası yapıyorsan konu eksiğin vardır. Konu çalış. Var ise YouTube üzerinden yorum soruları izle. Kısaca bir konu için çalışma mantığı şu olmalı. Konu anlatımı> MEB kitabı okuma ve çözme>kolay/orta soru bankası>zor soru bankası>youtube üzerinden yorum soruları.
Yok hoca ya, çok erken başlamamali başlıyorsa da yavaş yavaş başlamalı. O MEB olayida çok tutmuyor çıkmış soruları çözsün sadece onu tavsiye edebilirim. Benim senede MEBİ gibi uygulamalar yoktu ama bu sene giren çocuklar hiç benzemedi falan diyorlar. Cikmislara benzer çıkıyor ama.

Yok hoca ya, çok erken başlamamali başlıyorsa da yavaş yavaş başlamalı.

Bu kişiden kişiye göre değişir. Ancak kütüphaneye gidip 2-3 saat verilebilir gün içinde yazın. Kalan vakit yeterli gelir bence.

O MEB olayida çok tutmuyor çıkmış soruları çözsün sadece onu tavsiye edebilirim. Benim senede MEB'i gibi uygulamalar yoktu ama bu sene giren çocuklar hiç benzemedi falan diyorlar.

Oturup tüm MEB kaynaklarını bitirsin demiyorum. Sadece okulun verdiği kitapları okusun ve çözsün diyorum. Konunun oturması için. Yarım saat sürer sürmez her konu için.