naganen

Yetkin
Yer
Tokat
Merhaba,

Lian Li DAN A3 kasam var ve ölçülerine pek de dikkat etmeden aldım. Anakartımın PCIe x16 slotu 2. sırada olduğu, ekran kartımın da genişliği 2.7 slot olduğu için altına fan sığdıramadım, bu yüzden şu an kasada hiç intake yok. Ekran kartı kendi başına da yeterince hava çekemiyor, bu yüzden 80-85 dereceleri görüyorum. Geçici olarak ekran kartının üstüne, boşluğa 2 adet fan koydum ancak hem görüntü olarak kötü duruyor hem de çok etkili değiller. Aklıma gelen başlıca çözümler anakartı PCIe x16 slotu ilk slottan başlayan bir modelle değiştirmek ya da slim fanlar almak oldu ancak takmaya çalıştığım fanlar zaten 20mm genişliğinde. 15mm fanlar buldum ancak tanesi 550₺ olduğundan içimden almak gelmedi. Daha farklı bir çözüm önerisi olan var mı? Ya da varsa daha ucuz bir slim fan önerebilir misiniz?

Kasa: Lian Li DAN A3
Ekran Kartı: Gainward Phoenix RTX 3070Ti
Anakart: B450M S2H

Son düzenleme:
Resim paylaşma şansınız var mı şu an kasada nasıl duruyor?
Akşam loş ışıkta olduğundan biraz flu çıkmış fotoğraf ama üstte 3 arkada 1 adet egzoz fanı var, ekran kartının üzerine koyduğum 2 fan da alttan gelen sıcak havayı yukarı taşısın diye, ekran kartımın da en ucunda pcb olmadığı için oradan da sıcak havayı çekip destek oluyor fanlar. Ama alta kesinlikle fan sığdıramıyorum o yüzden kasada ekran kartına doğru herhangi bir intake fanı yok.

1757013054307.webp

Kasanın ekran kartı dikey aparatını ayrı sattığını gördüm ama onu takmak içinde sıvı soğutma takmak gerekiyor yoksa soğutucuya çarpıyor. Eğer senin elinde dikey tutucu aparat ve sıvı soğutma yoksa yapabileceğin tek şey yana 2 fan daha eklemek faydası olur mu dersen kapakdaki yazıya göre hayır gibi :D. En iyisi videoyu izlemek ve ona göre karar vermek.

Kasanın ekran kartı dikey aparatını ayrı sattığını gördüm ama onu takmak içinde sıvı soğutma takmak gerekiyor yoksa soğutucuya çarpıyor. Eğer senin elinde dikey tutucu aparat ve sıvı soğutma yoksa yapabileceğin tek şey yana 2 fan daha eklemek faydası olur mu dersen kapakdaki yazıya göre hayır gibi :D.en iyisi videoyu izlemek ve ona göre karar vermek.

O videoyu izlemiştim de zaten oradaki yana fan takma olayı işlemciye hava vermek için, ekran kartına denk gelmiyor yukarda kalıyor, ekran kartının temiz hava alabilmesi için alta fan takmam lazım da işte sığmıyor bir türlü 😂 4 slota kadar ekran kartı sığıyor kasaya teoride ama benim kart öyle bir denk geldi ki kendi alttan hava çekecek kadar yakın değil, altına fan takabileceğim kadar da uzak değil 😂 Ne yapacağımı şaşırdım 😂 Sıcaklıklar çok artmıyor kartın üstündeki 2 fan sayesinde ama intake olmadığından kasa çok toz çekiyor mesh panellerden, o çok sinirimi bozdu.

Anladığım kadarıyla en temiz yol elindeki anakartı satıp ekran kartı slotu üstte olan herhangi bir model sorununu kesin çözüyor. Ayrıca kasayı yan yatırıp kullanma imkanın var mı? Ya da altındaki ayaklara bir kitap ya da benzer bir şey ile yükseltip kasanın altına fanları koymayı dene belki biraz da olsa serinletebilir. Son olarak ekran kartına UV yapmak da çözüm olabilir.

Anladığım kadarıyla en temiz yol elindeki anakartı satıp ekran kartı slotu üstte olan herhangi bir model sorununu kesin çözüyor. Ayrıca kasayı yan yatırıp kullanma imkanın var mı? Ya da altındaki ayaklara bir kitap ya da benzer bir şey ile yükseltip kasanın altına fanları koymayı dene belki biraz da olsa serinletebilir. Son olarak ekran kartına UV yapmak da çözüm olabilir.
Zaten çok ağır oyunlar oynamadığımdan sıcaklık derdim yok da işte toz sinirimi bozmaya başladı 😂 Her gün kasanın tuşuna basmadan bi kapağını söküp tozunu alıyorum 😂 Dediğin gibi anakart değişmek en mantıklı çözüm gibi. Kasayı da yan çeviremem çünkü HDD'de ekran kartından dolayı sığmadı, kabloların üzerinde serbest duruyor, yan yatırırsam onu sabitleyecek bir yerim yok.

Aynı senaryoda Noctua NF-A12x15 slim fan alıp alt tarafa takmıştım fakat pek bir etkisi görmediğimden söktüm. Kasa NR200P.
Ben de fan mı alsam anakart mı değişsem diye düşünüyordum ve sonunda anakartı değişmeye karar verdim 😂 Fan alsaydım neredeyse sıfıra sıfır oturacaktı o yüzden hava akışı nasıl olur, kartın fanlarına çok yakın olduğundan daha mı kötü olur bilemediğimden anakart alıp aradaki boşluğu 2-3CM arttırmayı daha mantıklı buldum. Bakalım, anakart gelince güncellerim konuyu 😂

Bu kasaların hepsi mi hava akışı yok acaba sessizlik odaklı mı düşünülmüş çoğu yoksa? Mini kasa kullanan birkaç kişi daha bulursak anlama şansımız olabilir gibi.