Emre ÖZER

Uzman
Merhaba;

Lian Li galahad II Trinity performance 360mm soğutucum var. BIOS fan ayarlarını yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Pompa dönüş ayarını ve 3 fanın dönüş hızlarını ayarlamak istiyorum.

Boştayken düşük seviyede oyundayken yüksek devirde dönmesi için adım adım gösterebilir misiniz?

L-Connect 3 uygulamasında fanları görmüyor. Görev yöneticisinde fanlar gözüküyor evrensel USB sekmesinde.

CS-2'de 800 FPS'lerden 290 FPS'lere düşüyorum.

Radyatör ve pompa ellediğimde çok sıcak oluyor.

Sistem özellikleri;

Ryzen 7 9800X3D.
ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi
RTX 3080 Ti.

WhatsApp Image 2026-01-28 at 11.08.50.webp

WhatsApp Image 2026-01-28 at 11.09.03.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompanın sabit devirde dönmesi lazım. Pompa anakartta AIO_PUMP'a mı bağlı? CPU da işlemci sıcaklığına göre döner. O da CPU_FAN'a bağlı olmalı. Bu soğutucu özelinde bilmiyorum bağlantıları ama normal soğutucularda olması gereken bu.

Pompanın sabit devirde dönmesi lazım. Pompa anakartta AIO_PUMP'a mı bağlı? CPU da işlemci sıcaklığına göre döner. O da CPU_FAN'a bağlı olmalı. Bu soğutucu özelinde bilmiyorum bağlantıları ama normal soğutucularda olması gereken bu.

Görselde 1 numaraya taktım herhangi bir sorun yok gibi. 2 numaraya takınca BIOS fan F1 hatası alıyorum. 1 numaraya takıp devam ettim boştayken 49 derecede gözüküyor.

Dosya Ekleri

• asus b850a.webp
    asus b850a.webp
    152,5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru takmışsınız. Radayatör falnları sola, pompa da sağa takılmalı.

Eki Görüntüle 222273

Herhangi bir uygulama kullanmama gerek yok öyleyse otomatik olarak sıcaklık arttığında sıvı soğutmanın dönüş hızları yükselecektir. Görüşleriniz benim için çok değerli sıvı soğutmanın üstte ya da ön panelde olması performansını etkiler mi?

Herhangi bir uygulama kullanmama gerek yok öyleyse otomatik olarak sıcaklık arttığında sıvı soğutmanın dönüş hızları yükselecektir. Görüşleriniz benim için çok değerli sıvı soğutmanın üstte ya da ön panelde olması performansını etkiler mi?

@Recep Baltaş sıvı soğutmanın üst panel de ya da ön panelde olması performansını etkiler mi? Ayrıca görsellerde eklediğim fotolarda egoz fanı havayı dışarı sıvı soğutma havayı dışarı atıyor üst panele de 2 adet 140'lık fan koydum içeriye hava verecek şekilde hava akışı sizde doğru mudur?

Doğru takmışsınız. Radayatör falnları sola, pompa da sağa takılmalı.

Eki Görüntüle 222273

@Recep Baltaş sıvı soğutmanın üst panel de ya da ön panelde olması performansını etkiler mi? Ayrıca görsellerde eklediğim fotolarda egoz fanı havayı dışarı sıvı soğutma havayı dışarı atıyor üst panele de 2 adet 140'lık fan koydum içeriye hava verecek şekilde hava akışı sizde doğru mudur?

Son düzenleme: