UsThinac 22

Becerikli
Yer
Bir Fan
Oda sıcaklığı 33 derece. Push pull 6X fan.

Uzun süreli yük testi sırasında sıcaklığın maksimum 83°C seviyesine ulaşması olası.

Artıları:
  1. Dual fin yapısı ve 19 FPI gibi sık bir değerle gelmesi, bu radyatöre ciddi bir ısı atım kapasitesi sağlıyor.
  2. Pompanın l/h değeri yüksek.
  3. Dahil gelen fanlar çok kaliteli ve yüksek performanslı. 109 CFM, 6,99 mmH₂O.
Eksileri:
  1. Pompası, rakiplerine göre aynı RPM'de dahi daha sesli ve ses tonu olarak daha kalın bir tona sahip.
  2. Radyatör, standart boyutlardan hem daha kalın hem daha geniş.
  3. Eski revizyonlarda, anakart ile gelen dahili plastik braketlere montajlanıyor.
  4. Kablo düzeni kötü ve kablo sayısı fazla.
  5. Fanlar özel bir bağlantı ile geliyor.
  6. Fanlar 0,45 A değerine sahip oldukları için standart 1 A PWM yuvalarına üçünü takıp son devirde çalıştırmak anakarta zarar verebilir.
  7. Çok fazla revizyonu var.
Soğutmatesti.webp

Son düzenleme:
Oda sıcaklığı 33 derece. Push pull 6X fan.

Uzun süreli yük testi sırasında sıcaklığın maksimum 83°c seviyesine ulaşması olası.

artıları:
  1. Dual fin yapısı ve 19 fpı gibi sık bir değerle gelmesi, bu radyatöre ciddi bir ısı atım kapasitesi sağlıyor.
  2. Pompanın l/h değeri yüksek.
  3. Dahil gelen fanlar çok kaliteli ve yüksek performanslı. 109 CFM, 6,99 mmh₂o.
eksileri:
  1. Pompası, rakiplerine göre aynı RPM'de dahi daha sesli ve ses tonu olarak daha kalın bir tona sahip.
  2. Radyatör, standart boyutlardan hem daha kalın hem daha geniş.
  3. Eski revizyonlarda, anakart ile gelen dahili plastik braketlere montajlanıyor.
  4. Kablo düzeni kötü ve kablo sayısı fazla.
  5. Fanlar özel bir bağlantı ile geliyor.
  6. Fanlar 0,45 a değerine sahip oldukları için standart 1'a PWM yuvalarına üçünü takıp son devirde çalıştırmak anakarta zarar verebilir.
  7. Çok fazla revizyonu var.
Eki Görüntüle 272549

Fanlara ekstra güç için SATA kablosu koymamışlar mı?
PWM yuvası için de 1A düşük geldi bana. Anakarta göre değişiyor demek ki.

Var da yine de kullanıcılar montaj yaparken gözlerinden kaçabiliyor ve Lian Li'nin yazılımı ile uğraşmamak için.

Kendi kullandığım fanla karşılaştırınca çok fazla geldi. Mesela bendeki fanlar 0.15'a.
Acaba bunda 0.45 A değeri 3 fan için olabilir mi diye düşündüm.
Bir de geçen 2.el kasa aldığım arkadaş Lian Li'nin kavisli ekranı olan soğutmasından almış. Boruların radyatörle birleştiği yerden su kaçırdı diye iade etmiş. Muhtemelen değiştirmişlerdir de hala bu sorunların olması garip. Bir de Lian Li.

Kendi kullandığım fanla karşılaştırınca çok fazla geldi. Mesela bendeki fanlar 0.15'a.
Acaba bunda 0.45 A değeri 3 fan için olabilir mi diye düşündüm.
Bir de geçen 2.el kasa aldığım arkadaş Lian Li'nin kavisli ekranı olan soğutmasından almış. Boruların radyatörle birleştiği yerden su kaçırdı diye iade etmiş. Muhtemelen değiştirmişlerdir de hala bu sorunların olması garip. Bir de Lian Li.
Fan başı 0.45 amper bu fanlar yüksek güçte ve hızdalar.