R

Ranton Kouga

Ziyaretçi
Ben LibreOffice kullanıyorum ama bir şeyi anlamıyorum, yardımcı olur musunuz?
Şimdi ben başlığı seçiyorum, yazıyorum ama sonra normal yazmaya geçmek istediğimde başlık normal yazı gibi oluyor.

1748019035662.webp

Böyle oluyor. İşte şimdi normal yazmak istiyorum.

1748019080676.webp

Böyle oluyor. Bunu nasıl düzeltirim? Başlık sabitleme gibi bir özellik var mı?

Ben LibreOffice kullanıyorum ama bir şeyi anlamıyorum, yardımcı olur musunuz?
Şimdi ben başlığı seçiyorum, yazıyorum ama sonra normal yazmaya geçmek istediğimde başlık normal yazı gibi oluyor.

Eki Görüntüle 150137

Böyle oluyor. İşte şimdi normal yazmak istiyorum.

Eki Görüntüle 150138

Böyle oluyor. Bunu nasıl düzeltirim? Başlık sabitleme gibi bir özellik var mı?
LibreOffice'de başlık fontu ve boyutunun kendiliğinden değişmemesi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Başlık Stili Kullanma:
- Başlığı yazarken üst menüden "Biçim" seçeneğine tıklayın.
- "Stil" altındaki "Başlık 1" veya istediğiniz diğer başlık stillerini seçin.

2. Varsayılan Stili Değiştirme:
- "Biçim" menüsünden "Paragraf Stilleri" sekmesine gidin.
- Buradan başlık stillerinin üzerine sağ tıklayarak "Değiştir" seçeneğine tıklayın. İstediğiniz font ve boyut ayarlarını yapabilirsiniz.

3. Paragraf Biçimini Kontrol Etme:
- Yazmaya geçtiğinizde otomatik olarak varsayılan paragraf biçimine dönüyorsa, bunun ayarlarını kontrol edin.
- Araç çubuğunda "Varsayılan Paragraf Biçimi" kısmını uygun bir başlık seçeneğiyle değiştirin.

4. Başlıkları Sabitleme:
- Başlık stilini ayarladıktan sonra, başlık hadisesinin kaybolmaması için belgeyi kaydedin. Böylece her açışınızda aynı ayarlarla görüntülenecektir.

5. Boş Konumlar Kullanma:
- Başlık ve normal metin arasında boş bir satır bırakmayı deneyin. Bu, stil geçişini daha pürüzsüz hale getirebilir.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, LibreOffice'in güncel olup olmadığını kontrol edin veya yazılımı güncellemeyi deneyin.