Hepinize iyi akşamlar dostlar. Life is Strange hayranı kitle biliyordur ki az önce yeni oyunun duyurusu yapıldı. Bu konuda hikaye kısmına pek değinmeyeceğim. Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Canlı gösterimde tamamını izlemiş biri olarak şu ana kadar bildiğimiz her şeyi madde madde özetlemek istiyorum, keyifli okumalar dilerim.
NOT: Başlamadan belirteyim, bu konu önceki oyunlara dair spoiler içermektedir. Zaten önceki oyunları oynamayan birinin bu konuyu okuyacağını sanmıyorum ancak yine de belirtmek istedim.
Oyun, doğrudan LiS: Double Exposure'un devamı niteliğinde olup Caledon University'de çıkan bir yangını temel alıyor. Max'in üniversiteyi yangından kurtarması için 3 günü var. İlk oyundaki "fırtına"ya benzer bir şekilde bu sefer de yangın metaforunu kullanmışlar.
Oyunun yapımcılığını yine Deck Nine üstlenmiş durumda. DONTNOD'u görememek üzdü açıkçası.
Öncelikle oyunun çıkış tarihinden başlamak istiyorum. Konusunu zaten birkaç saat önce açmıştım ama burada da değinmezsem olmazdı
Oyun, 26 Mart 2026'da erişilebilir olacak. Bunu hem Steam / Xbox ön sipariş sayfalarından hem de tanıtım yayınından doğrulayabiliyoruz. (Yayında 27 Mart yazıyor ancak Xbox ve Steam üzerinde 26 Mart olarak görünmekte.)
Oyunda hem Chloe'yi hem de Max'i kontrol edebileceğiz. Max'in zamanı geri alma gücünü, Chloe'nin ise laf dalaşı gücünü kullanacağız. (33.50)
Oyunun başında önceki oyunlarda yaptığımız seçimleri tekrar seçeceğiz ve oyun buna göre şekillenecek. (Chloe ilk oyunda öldü/ölmedi, önceki oyunda Vinh ile arkadaş olundu/olunmadı gibi.)
Oyun, diğer Life is Strange oyunları gibi pre-order (ön sipariş) özel DLC paketi içerecek. Bu paket, özel oyun içi kozmetikler (yeni kıyafetler) içerecek.
Oyunun konusuna ve diğer bütün detaylara Wikipedia sayfası başta olmak üzere aşağıdaki kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
Okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım beklentileri karşılamayla yetinmeyip güzel bir etki bırakır