Selamlar, annem bana sormadan telefonumun bataryasını değiştirdi uzun zaman önce. Nasıl bir bataryadır bilinmez, telefoncu 3800 mAh bulup takmış
Ben de normalde OneUI 2.5 Port ROM kullanıyorum. Ancak batarya değişiminden sonra 5 saniyelik 1 FPS'e düşüyor telefon bazen. Bu yüzden LineageOS geçmek istiyorum ama LineageOS de bataryayı 3000 mAh olarak okuyor. Root atabilirim, çözümü var mıdır? @Heribert Yavuz @MasterRei @Umut Nas
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam aramızda bir iletişim kopukluğu oluyor
Sorunumu şu şekilde çözdüm:
- İlk önce AccuBattery programını indirin. AccuBattery, MAh olarak algıladığı kadar batarya dolunca bildirim gönderir.
- Telefonunuzu açıkken şarj edin. %100 olunca 20-40 dakika kadar şarja takılı bekleyin.
- Sonrasında şarjınız bitene kadar telefonu kullanın. Şarjınız o kadar bitik olsun ki telefon recovery moduna bile giremesin.
- Ardından telefon kapalı haldeyken şarja takın. Ekranda %100 yazdığı anda hemen çekmeyin. Yine 20-40 dakika bekleyin.
- Telefonu açın, şarjınız %5 civarı olana kadar kullanın.
- Bu sefer test için telefon açıkken şarja takın. Telefon tam dolmadan, belirli bir seviyeden sonra AccuBattery "Telefon tam dolu" bildirimi atmaya başlayacaktır (3800 MAh için %80 seviyelerinde). Eğer şarjınız %100 değilken bildirim attıysa kalibrasyon başarılıdır.
Ben böyle çözdüm, sonucu aşağıya bıraktım.
Tamamdır hemen orjinal ROM'a dönüp kalibre ediyorum hocam. Deneyip aktaracağım sonucu. Teşekkür ederim.
@Heribert Yavuz hocam özellik kaybı dediğiniz arayüz olarak mı yok? Battery Status açıldı da, denemeye çalıştım port ROM'da. Kullansam sorun çıkar mı?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
Açıldıysa deneyin.
@Heribert Yavuz, hocam uyarı verdi, ekranı kapattı, geri açtı, devamında da bir şey demedi. Böyle mi olması gerekiyor, işlemlere devam edeyim mi?
- Makaleler
- 9
@Heribert Yavuz, hocam uyarı verdi, ekranı kapattı, geri açtı, devamında da bir şey demedi. Böyle mi olması gerekiyor, işlemlere devam edeyim mi?
Normal,
adb shell dumpsys battery set level 10 yaparak cihazı yazılımsal olarak şarj değerini düşürebilirsiniz.Windows'a geçip yapıyorum hemen.Normal,adb shell dumpsys battery set level 10yaparak cihazı yazılımsal olarak şarj değerini düşürebilirsiniz.
Yaptım hocam, şimdi ne yapmam lazım?
- Makaleler
- 9
Windows'a geçip yapıyorum hemen.
Yaptım hocam, şimdi ne yapmam lazım?
Şarj olsun cihaz, rafta durmuş pil malûm.
Hocam olmuyor
Bu arada hocam önceden baya şarj ettim full (20'yi geçik). Yeni derken 2 aydı bahsi geçen yeni
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
Hocam olmuyor10'da kaldı. Bildirimlerde de kaç saatte şarj olacak diye belirtmiyor.
Bu arada hocam önceden bayağı şarj ettim Full (20'yi geçik). Yeni derken 2 aydı bahsi geçen yeni@Heribert Yavuz
adb shell dumpsys battery reset yapın, mAh değerini dediğim gibi Build ederken yapılan bir eksiklik.@Heribert Yavuz, şuan çalışır mı yani hocam? BatteryStatus ile çözülebilen sorun mu?
- Makaleler
- 9
Bu tarz programlar yanlış gösterir.
Yeni konular
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
-
-
-
Yeni mesajlar
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347