crybeek

Becerikli
Arkadaşlar merhaba. Bir linke tıkladım ve beni bir Yandex Disk sayfasına yönlendirdi. Sonra Yandex, “Robot olmadığınızı doğrulamak istiyor” gibisinden bir şey çıkardı; tıkladım. Tıkladıktan sonra ekran gitti geldi, sonra tekrar gitti geldi. Birkaç saniye sonra tekrar gitti geldi.

Sizce neden olabilir? Virüs bulaşmış olabilir mi? Hiçbir şey indirmedim ama emin değilim. İki ekran kullanıyorum, sadece biri gitti bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığınız işlemi biraz daha detaylandırabilir misiniz? Hangi sayfadaydınız? Hangi linke tıkladınız?

Bir oyun yaması için tıkladım. Yandex Disk sayfasına yönlendirdi. Sonra ekranlardan biri 3 kere kapanıp açıldı.

Orijinal Yandex disk sayfasından virüs bulaşacagini sanmam. Ne çıktı tam olarak?

Sayfa orijinaldi. Sadece linke tıkladım robot olmadığınızı doğrulayın tarzı bir şey çıktı. Tik koydum sonra oldu.

@crybeek, tesadüfen olmuş olabilir. Gerçek Yandex sitesi olduğuna emin misiniz?

Yani fake Yandex sitesi nasıl oluyor bilmiyorum ama orijinaldi test etiğmid. Sitenin saüğında solunda olan butonalra tıkladım iOS Android falan sonra ana logosuna tıkladım ana ekran sayfasına atıt beni. Nasıl anlayacağım çakma mı gerçek mi olduğunu.

Hiçbir dosya indirmediyseniz, hiçbir kod çalıştırmadıysanız çok ciddi bir zararlı yazılım kurbanı olmazsınız. Bunu genel olarak söyledim bu arada, sizin indirmek istediğiniz şey sıkıntılı mıdır onu bilmiyorum. AdwCleaner ile sisteminize tarama yapın, basit bir adware bulaştıysa hemen temizleyecektir.