Merhaba, Recep hocamın rehberi ile Mac'e Ubuntu kurdum. Linux terminolojisine pek hakim olmamakla beraber, snap'i kullanarak herhangi bir uygulama indiremiyorum. Aşağıdaki görseldeki gibi bir hata alıyorum. Farklı bir yöntemle yapayım diye Discord'un .deb dosyasını indirip onu de-package etmeye çalıştım bu da işe yaramıyor yine sistemimin ARM64 olduğunu, AMD64 için destek verdiğini söylüyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?
Bu komutlardan sonra kurabilirsin fakat çalıştırmak için gene emülatöre ihtiyacın var. Box64 veya FEX-Emu tercih edebilirsin. Box64, Ubuntu'nun 23.10.1 sürümündeki depolarda var, eski sürümlerde yok. Bu arada çalışacağının da garantisi yok.
Bu komutlardan sonra kurabilirsin fakat çalıştırmak için gene emülatöre ihtiyacın var. Box64 veya FEX-Emu tercih edebilirsin. Box64, Ubuntu'nun 23.10.1 sürümündeki depolarda var, eski sürümlerde yok. Bu arada çalışacağının da garantisi yok.
Çoğu uygulama hala arm64'e uyumlu değil. Ubuntu depolarında zibille arm64 uygulama bulabilirsiniz birçok işinizi rahatlıkla karşılayacak ama mainstream uygulamalarda arm64 desteği eksik kalacaktır. box64 ile birçok programı çalıştırabilirsin. Hatta Steam'den Windows oyunları da çalıştırılabiliyor, en son sürümde AVX2 desteği bile eklendi box64'e. 3. parti istemci kullanmak Discord'un kullanım şartlarına aykırı olduğundan bu konuda yorum yapmayacağım.