Bütün önerdiğiniz dağıtımları inceledim.
Debian ve Fedoraya baktım, tasarımı eski android tabletlere benzediği için sevmedim.
Arch Linux'un tasarımını beğenedim ama kurulumu için yanımda bir cihaz olmadığı için yapamadım ve kurulumdan sonra dağıtımı yapılandırmak daha çok kodla ilgili olduğu için ve Linux konusunda teknik bilgim az olduğu için kullanmayayım dedim.
Elde tek Kali Linux kaldı. Sitesine girdim direk bir USB kurulum ISO'sunu yükleyip diğer USB'ye kurulum yapacaktım ama Persistence seçeneğini gördüğüm için Persistence kurulum yapayım dedim. USB'yi Rufus ile ISO'ya attım girdim dağıtıma yanımda cihaz olmadığı Persistence'yi etkinleştirecek kodları internetten yazmam gerekiyordu. Bunun için Wi-Fi sürücüsünü yükleyeyim dedim. Baktım Driver Manager diye bir uygulaması yok. Linux Mint'ten kendi Wi-Fi sürücümü alıp yükleyeyim dedim olmadı. İnternetten Wi-Fi sürücümü nasıl yükleyebilirim diye araştırma yaptım pek çok kaynakta "x" kodlarını girince çalıştığını gördüm. Girdim Kali Linux'a kodları girdim çalışmadı. Mecbur döndüm geri Linux Mint'e
Mecbur Linux Mint USB'den Persistence'siz kullanacam derken neden Linux Mint üzerinden başka USB'ye Persistence USB hazırlamıyorum dedim.
Açtım Google'u araştırdım buldum bir yöntem. Bu arada Windows Rufus'ta Persistence olarak yazdırdıktan sonra "Disk Yönetimi"'ne girdiğim zaman USB'nin 1 MB hariç hepsinin Linux Mint'e ayrıldığını gördüm yani Rufus herhangi bir şekilde Persistence için bölüm ayırmamış. Bütün adımları tek tek uyguladım ve başarılı bir şekilde USB'ye kurulumu yaptım.
BIOS'tan USB'yi ilk sıraya alıp USB'ye giriş yaptım. Giriş ekranı farklı, USB Persistence seçeneği ile gir seçeneği var sevindim kesin oldu dedim. Girdim dağıtıma oluşturdum bir tane metin belgesi ardından cihazı yeniden başlattım baktım metin belgesi yok. Bu yöntemle USB aygıtının 977 KB IMG, 244,14 MB boot, 2.87 GB sistem, 5.67 GB persistence, 5.67 GB data olarak bide o üstte bahsettiğim 1 MB boş alan ayırmış. Yani Persistence için çok yaklaştım.
Resmen Linux'u kullanmamam için Linux elinden geleni yapıyor. Beyler buraya kadar geldim, bu son adımda bir bilgisi olan yardım edebilecek varsa çok müteşekkir olurum. Olmazsa mecbur böyle kullanacaz.