Bence de herkesin Linux kullanması saçma olurdu.
Herkes Linux kullanmasın demek doğru olmadı ki. :) Ben 4-5 senedir Linux bilmeyen bir kişi Windows kullanabiliyorsa PiluX'u de kullanabilsin diye gezdim. :) Herkes Linux kullanabilsin.

Demek istediğim şey şu; son kullanıcı arayüzüne önem veren dağıtımların "Yahu Terminal açmayacaksak, kod yazmayacaksak neden Linux kullanalım?" yorumları bana saçma geliyor.

İnsanlar da Windows rahat olduğu için çilesini çekiyor.

Herkes Linux kullanmasın demek doğru olmadı ki. :) Ben 4-5 senedir Linux bilmeyen bir kişi Windows kullanabiliyorsa PiluX'u de kullanabilsin diye gezdim. :) Herkes Linux kullanabilsin.

Demek istediğim şey şu; son kullanıcı arayüzüne önem veren dağıtımların "Yahu Terminal açmayacaksak, kod yazmayacaksak neden Linux kullanalım?" yorumları bana saçma geliyor.

İnsanlar da Windows rahat olduğu için çilesini çekiyor.

Linux'un Windows gibi tek düzeleşme ihtimali de var. Özgünlüğü şirketler alıyor ve kullanıyor. Ben Valve'ın veya Microsoft'un veya herhangi bir şirketin altında izlenen birisi olmak istemiyorum. Şu an Windows 11 kullanıyorum. Fakat hiçbir izleyici ve Xbox ayarı açık değil. Windows crack konusunda sorunlu olmasa Steam bile kullanmazdım. Bu çok felsefi bir tartışma olur.

Linux'un Windows gibi tek düzeleşme ihtimali de var. Özgünlüğü şirketler alıyor ve kullanıyor.
Linux dediğimiz şey çekirdek. Tamamen özgür ve öyle kalacak. Onu isteyen alır ve kullanır. Google aldı, Android yaptı. Ben ve ekibim aldık, PiluX yapmaya başladık. Konu sahibi arkadaşlar da almış MindOS isminde sistem geliştiriyorlar. Valve aldı, SteamOS yaptı. Böyle bir korkunuz olmasın. :)

Sizin düşünmeniz gerekecek olan tek şey şu olacak: Hangi Linux dağıtımı bana hitap ediyor?

Linux dediğimiz şey çekirdek. Tamamen özgür ve öyle kalacak. Onu isteyen alır ve kullanır. Google aldı, Android yaptı. Ben ve ekibim aldık, PiluX yapmaya başladık. Konu sahibi arkadaşlar da almış MindOS isminde sistem geliştiriyorlar. Valve aldı, SteamOS yaptı. Böyle bir korkunuz olmasın. :)
Konu pek o yönde değil. Yaptığın zaman yükümlülükler ve belli şeyler çıkar. Arch veya diğer dağıtımlar alınırsa sıfırdan daha iyisini yazman gerekir. Ben denedim: Kötü oldu. Ayrıca kastettiğim politikalardan kaynaklı devletlerin izleme ve kontrol isteğidir. Ne olursa olsun kontrol edilebilirsin yani. Bu da benim yaşamımı çalan bir faktör bence.

Konu pek o yönde değil. Yaptığın zaman yükümlülükler ve belli şeyler çıkar. Arch veya diğer dağıtımlar alınırsa sıfırdan daha iyisini yazman gerekir. Ben denedim: Kötü oldu. Ayrıca kastettiğim politikalardan kaynaklı devletlerin izleme ve kontrol isteğidir. Ne olursa olsun kontrol edilebilirsin yani. Bu da benim yaşamımı çalan bir faktör bence.
Kodları açık ve kendin build edebileceğin sistemlerde o ihtimal pek öyle olmuyor. :) Linux bu yüzden çok güveniliyor. Kodları tamamen açık paylaşan dağıtımları noktasına kadar inceleyebilir ve kendin inşaa edebilirsin. Artniyetli bir şeyi varsa zaten internette çok hızlı yayılır.