Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8884
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 495
  • Etiketler Etiketler
    linux önerisi
Hocam öneriniz için çok teşekkür ederim ama rolling release dağıtımları sevmiyorum.
Pop! OS ve Zorin OS öneririm.
Pop!OS ve ZorinOS arayüzüne alışamadım hocam.
İlk defa kullanacaksan ve windows kullanıcısıysan soğumaman için Mint veya Zorin öneririm.
Linux hakkında bilgim var hocam ama ZorinOS ve Mint'i sevemedim.

Hocam öneriniz için çok teşekkür ederim ama rolling release dağıtımları sevmiyorum.

Pop!OS ve ZorinOS arayüzüne alışamadım hocam.

Linux hakkında bilgim var hocam ama ZorinOS ve Mint'i sevemedim.
Arayüz sayısı kısıtlı. Gnome Debian veya Gnome kullanan dağıtım kullanabilirsiniz.

Linux Mint kuracaksan Cinnamon kurma, berbat bir DE olduğundan görev çubuğunu bile düzgün değiştiremiyorsun Windows daha kişiselleştirilebilir hatta.

Sorun Gnome'da değil bloat içermeleri ve yaptıkları özelleştirmeleri sevmiyorum.

Debian 12'ye geçeceğim teşekkürler.
Bloat son derece az sadece sistem uygulamaları var. Kullanıcı dostu arayüz sayısı çok az. Siz en iyisi sadece terminal kullanın(!).

Linux Mint kuracaksan Cinnamon kurma, berbat bir DE olduğundan görev çubuğunu bile düzgün değiştiremiyorsun Windows daha kişiselleştirilebilir hatta.
Büyük ihtimalle kullanmam ama kullanacaksam Mate yada xfce olur.
Bloat son derece az sadece sistem uygulamaları var. Kullanıcı dostu arayüz sayısı çok az. Siz en iyisi sadece terminal kullanın(!).
Hocam Kullanıcı dostu olmasında pek sıkıntım yok bana işlevli Masaüstü ortamı yeterli oluyor.

TTY'de uygulama açabilsem niye olmasın

Hocam Kullanıcı dostu olmasında pek sıkıntım yok bana işlevli Masaüstü ortamı yeterli oluyor.

TTY'de uygulama açabilsem niye olmasın
Rolling release sebebiyle Arch Linux'a geçmek istemiyorsunuz diye tahmin ediyorum; fakat bence rolling release pek dert edilmemesi lazım. BTRFS kurarsın, otomatik snapshot ayarlarsın ki bugünde rehberini hazırladım zaten. Bir sorun olduğunda yedeklemeyi geri yüklersin, olur biter. Neden bunu yazdım? Az bloat olan bir sistem için zaten mutlaka Arch yolu gözüküyor. Masaüstü ortamlarının da yüklediği gereksiz uygulamalar olabilir; bu sebeple tavsiyem pencere yöneticisi kurun.

Kurulduktan sonra Kesinlikle yapilmasi gereken ilk sey.

@14356, @8338 aynen BTRFS var ve Grub entegrasyonunu da yaptık diyelim ama kernel gitti ya da boot parameleri eksik. Grub'dan BTRFS snapshots yönetimi çalışır mı, bilmiyorum. Eğer çalışıyorsa her türlü, o zaman dert edilecek hiçbir şey yok. Zaten dünyanın en iyi yedekleme yönetmi de bu özelliği, her durumda çalışıyorsa. Eline su dökülmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…