Hocam öncelikle size EndevourOS öneririm. Gnome masaüstü ortamı da çok güzeldir. Evet Arch tabanlı ama kendisi çok kolay kurulur.
Ayrıca AUR nedeniyle de Arch öneririm. Çünkü AUR'da yazılım çoktur. Envai çeşit yazılım bulabilirsin. Unreal Engine'ın bile AUR'da olması, zahmetsizce kurulabildiğini gösterir bence .
Rolling release sebebiyle Arch Linux'a geçmek istemiyorsunuz diye tahmin ediyorum; fakat bence rolling release pek dert edilmemesi lazım. BTRFS kurarsın, otomatik snapshot ayarlarsın ki bugünde rehberini hazırladım zaten. Bir sorun olduğunda yedeklemeyi geri yüklersin, olur biter. Neden bunu yazdım? Az bloat olan bir sistem için zaten mutlaka Arch yolu gözüküyor. Masaüstü ortamlarının da yüklediği gereksiz uygulamalar olabilir; bu sebeple tavsiyem pencere yöneticisi kurun.
Rolling release sebebiyle Arch Linux'a geçmek istemiyorsunuz diye tahmin ediyorum; fakat bence rolling release pek dert edilmemesi lazım. BTRFS kurarsın, otomatik snapshot ayarlarsın ki bugünde rehberini hazırladım zaten. Bir sorun olduğunda yedeklemeyi geri yüklersin, olur biter. Neden bunu yazdım? Az bloat olan bir sistem için zaten mutlaka Arch yolu gözüküyor. Masaüstü ortamlarının da yüklediği gereksiz uygulamalar olabilir; bu sebeple tavsiyem pencere yöneticisi kurun.
@14356, @8338 aynen BTRFS var ve Grub entegrasyonunu da yaptık diyelim ama kernel gitti ya da boot parameleri eksik. Grub'dan BTRFS snapshots yönetimi çalışır mı, bilmiyorum. Eğer çalışıyorsa her türlü, o zaman dert edilecek hiçbir şey yok. Zaten dünyanın en iyi yedekleme yönetmi de bu özelliği, her durumda çalışıyorsa. Eline su dökülmez.