Öyle de, nasıl yapılacağını öğrenene kadar kafayı yedirtti insana. Rehberi hazırlarken test amaçlı tekrar yaptım; bir kod eksik girdim, chroot ortama girip düzeltmem gerekti. Ama bir Arch kullanıcısı olarak da herkes faydalansın ve ne olur ne olmaz, bende unutursamKurulduktan sonra Kesinlikle yapilmasi gereken ilk sey.
Detaylar
Kim cevapladı?Grub üzerinden btrfs calisabilir ama kernel ya da boot parametreleri eksikse btrfs dosya sistemine ulasmak zorlasir yani kernel eksikse ya da duzgun yuklenmezse grub'dan dogrudan boot etmez.
Chroot ortamına girilecek o zaman. Arch zaten yeni Linux geçenler için bende pek önermiyorum. Şu anlık kernel bozulması gibi bir durum yaşamadım; nasıl çözülür öğrenmem için sanırım yaşamam lazım. Kernel gitmesine karşılık yedekte başka bir kernelin yüklü olması da aslında mantıklı bir güvenlik önlemi.
Ben yaşadım, benim hatamdı ve GRUB'a da BTRFS Snapshots yönetimini sağlayan özelliği de eklemedim. O yüzden test edemedim.Chroot ortamına girilecek o zaman. Arch zaten yeni Linux geçenler için bende pek önermiyorum. Şu anlık kernel bozulması gibi bir durum yaşamadım; nasıl çözülür öğrenmem için sanırım yaşamam lazım. Kernel gitmesine karşılık yedekte başka bir kernelin yüklü olması da aslında mantıklı bir güvenlik önlemi.
Yeni konular
-
-
30.000 TL bütçede 12 metrekare için klima tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
500 TL'ye Volta VB4 elektrikli bisiklete uygun bagaj tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
-
-
-