Makaleler
6
Merhaba. Bayağı bayağı Windows kullanıcısıyım. İlk başta Arch Linux denemek istedim ama benlik değilmiş. :D daha sonra kurulumu basit olan Linux Mint denedim ve hoşuma gitti.

Yani kısacası kurulumu basit olan ve sanal makinede deneyebileceğim dağıtım arıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Bayağı bayağı Windows kullanıcısıyım. İlk başta Arch Linux denemek istedim ama benlik değilmiş. :D daha sonra kurulumu basit olan Linux Mint denedim ve hoşuma gitti.

Yani kısacası kurulumu basit olan ve sanal makinede deneyebileceğim dağıtım arıyorum.

Yeni kullanıcı için Arch zorlar hocam zaten denemek için önerebileceklerim Ubuntu Zorin OS Fedora deneyebilirsin

Fedora.

Uzun zamandır Linux'tayim, Bir aralar Arch taban dağıtım kullanıyordum, ta ki bir güncelleme sonrası grub ekranımın patlamasıyla çok önemli işlerimin aksamasıyla Arch tabanına veda ettim. Yıllardır Mint'le beraber yaşıyorum çok mutluyum.

Ekran Görüntüsü - 2025-07-14 13-29-15.webp

Gentoo.

Hocam Arch tabanlı istiyorsanız kesinlikle ama kesinlikle EndeavourOS denemelisiniz. Ben Debian veya Ubuntu tabanlı sistemleri sevmiyorum çünkü ses ve performans sorunları yaşıyorum, bu yüzden EndeavourOS kullanıyorum. Ayrıca OpenSUSE de güzel bir sistemdir, öneririm.

Bu arada sistemlerin arayüzünü beğenmezseniz, DE yükleyerek değiştirebilirsiniz. En çok sevebileceğiniz DE'ler: GNOME, KDE Plasma, Budgie veya Cinnamon idir bence.

@Silinen üye, @Hu tao, @Kanuni Jedi Suleyman, @14083, hepinize teşekkürler Fedora indirdim ama çok sevemedim. Mint ile devam edeceğim :D
Hocam Mint'in tasarımını beğeniyorsanız Fedora'ya veya diğer sistemlere kurabilirsiniz. Linux Mint araçlarıyla kolay olsa da bence hazır bir sistem olduğundan keşfetmeye kapalı bir sistem.