Dostum kafan karışmasın bu 3 sayfa mesajdan sonra. Linux Mint veya Fedora çoğu arkadaşın dediği gibi sizin için iyi bir seçim olacaktır.
Linux Mint bence daha kullanıcı dostu ama arayüzü hoşunuza giderse Fedora'da kullanabilirsiniz. Aralarında yeni başlayan birisi için ahım şahım farklar yok.

Tamam da insanlar cahil değil. İnternette araştırma yaparak, bir konu daha açarak veya en basitinden "hangisi daha iyidir?" diyerek cevaba ulaşabiliyor.

Ulaşamıyorsun işte sorun burada. Git Reddit'te konu aç bakayım kaç farklı dağıtım önerisi gelecek. Burada bile eski konulara baksam yine bir sürü farklı dağıtım önerisi verildiğini bulurum. Yeni başlayan birisi hevesli bir şekilde araştırmaya başlasa aman tövbe der geri bırakır. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor bu da Linux'un kullanıcı sayısının artmasına zarar veriyor. Benim için sorun yok ancak Linux taraftarları "2025 Linux yılı!" diyerek kendilerini kandırıyorlar sonra.

Ulaşamıyorsun işte sorun burada. Git Reddit'te konu aç bakayım kaç farklı dağıtım önerisi gelecek. Burada bile eski konulara baksam yine bir sürü farklı dağıtım önerisi verildiğini bulurum. Yeni başlayan birisi hevesli bir şekilde araştırmaya başlasa aman tövbe der geri bırakır. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor bu da Linux'un kullanıcı sayısının artmasına zarar veriyor. Benim için sorun yok ancak Linux taraftarları "2025 Linux yılı!" diyerek kendilerini kandırıyorlar sonra.
Hocam en basitinden Fedora'nın sitesinde bile kullanıldığı yerler bulunuyor. Basit bir mantıkta forumlara ihtiyaç kalmadan hangisinin kendi amacına uygun olduğunu bulabilir. Ki bunun için site bile var.