Linux dağıtımı önerisi

Beklentileriniz, kullanım amaçlarınız ve sistem özellikleriniz nedir?

Beklentileriniz, kullanım amaçlarınız ve sistem özellikleriniz nedir?
Stabil çalışması ve gündelik ihtiyacımı gidermesi yeterli. Genel olarak VM çalıştırmam ve ofis uygulamalarını kullanıyorum. Arada sırada Roblox oynayıp kafa dağıtıyorum. Fedora kullanıyordum eskiden, lakin bu kez değişik bir şey de kullanabilirim.

Ekran kartı: RTX 3060
İşlemci: i5 11400F
RAM: 16 GB 3200 MHz
Anakart: H510M-K

Fedora tabanlı olarak Nobara KDE, Arch tabanlı olarak CachyOS öneririm.

Uzun süreler CachyOS kullandım, yaklaşık 1.5 aydır da Nobara kullanıyorum. İkisinden de eşit derecede memnunum.

CS2 özelinde bir sorun var Linux'da. Garip bir şekilde Native sürüm Proton sürümünden daha kötü çalışıyor (Proton ile başlatınca Valve serverlarına bağlanamıyorsunuz.)
Yoksa Windows'a göre çoğu oyunda ya aynı ya da 1-2 FPS daha fazla veriyor CachyOS.

Kernel-level anticheat kullanan oyunlar dışında mühim bir sıkıntı yok.

Kullandıkça deneyeceğim hocam, ilginiz için teşekkür ederim. Control oynadım, sıkıntı yoktu. Zamanım olmadığı için FPS karşılaştırması yapamadım.

Selamlar,

Windows'tan sıkıldığım için tekrardan Linux'a dönmek istiyorum. Sizce bu kez ne kullanmalıyım? Aklımda Fedora ya da Arch var.
Cachy OS kullanabilirsin. Önceden kullanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…