Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 10253
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 442
  • Etiketler Etiketler
    linux
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum peki bu Linux dağıtımlarından herhangi biri Intel'in GPU driverlarında uyumsuzluk sorunu veya benzer sorunlar yaratır mı?
Genelde bir sorun olmuyor Intel GPU ve AMD GPU ile iyi çalışır Linux.

Ben yaşadım abi. Arch kullanırken de yaşamıştım. Yay her daim iyi çalışmadı çünkü, Unityhub'da yay ile kuruluyordu.

Garip, ben kaç kere sil yükle yapmıştım sorun çıkmamıştı.

ZorinOS kullanıcı dostu ve Windows 11'e görsel açısından benzerken Linux Mint de aynı şekilde kullanıcı dostudur ama sade tasarımlıdır. Linux Mint'te Cinnamon sürümünü öneririm.

Oyun oynayan adamın Linux’la işi kolay kolay olmaz. Online oyun oynayanın hiç olmaz.

Yine de istersen en iyisi Arch, ben de Arch kullanıyorum bu arada.

En basit ve yaygın olanı da Ubuntu. İkisinden birini kur geç, diğerleri hikaye.

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum peki bu Linux dağıtımlarından herhangi biri Intel'in GPU driverlarında uyumsuzluk sorunu veya benzer sorunlar yaratır mı?
Intel Sürücülerinde hiç bir sorun yaşanmaz hocam. Hatta ek sürücü kurmanıza da gerek yok dağıtımın içerisine gömülü geliyor Intel sürücüleri. Linux Mint öneririm dağıtım olarak. Ofis programları yüklü geliyor ve oyun rahat oynanır.

Oyunu bilemem ama web sitesi geliştirmede emin olun Linux'a geçince rahatlayacaksınız.
Windows daha rahat. Ben Springboot geliştiricisi sayılırım. React ile arayüz hazırlayıp, API falan test ediyorum arada, Windows çok rahat. Linux çok kullandım ben hocam.
Windows kadar ev kullanıcısı için iyi değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…