Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GGiyotin

Başarılı
Yer
Samsun
İnsanlar Microsoft'a boşuna Microslop demiyor.

Windows artık gerçekten berbat bir halde. Windows 7 dönemindeki sadelik, kararlılık, güvenilirlik ve performanstan eser yok. Türkçe sürümdeki tonla çeviri hatası da cabası.

Ben bile artık Windows 11'in normal sürümünü kullanmıyorum, Enterprise sürümünü kullanıyorum. Ayrıca Türkçe yerine İngilizce sürüm kullanıyorum. Bu hem dayatmaları ve telemetriyi nispeten azaltıyor/azaltmaya imkan veriyor hem de Türkçe sürümdeki saçma çeviri hataları veya zaman zaman yaşanan sorunları yaşamamı önlüyor.

Ancak ben bile artık ikinci sistem olarak Linux (CachyOS) kullanıyorum. Öncesinde de zaten Arch Linux kullanıyordum. Linux kesinlike birçok konuda Windows'a bin basar. Oyun konusunda da artık Windows'tan çok da aşağı bir yanı yok, güncel oyun konsollarının oynattığından daha fazla oyun oynatabiliyor Linux.
Hocam Linux işletim sistemi Steam oyunlarını kurup oynamaya müsade ediyor mu? Linux hakkında hiç bilgim yok. Sistemimde B550 Gaming Plus anakart, 5070 ekran kartı, 5700X3D işlemci mevcut. Sistemim Linux ile oyun oynamaya elverişli ise ben de bu Windows belasından kurtulmağa çalışacağım.

Çözüm
Hocam Linux işletim sistemi Steam oyunlarını kurup oynamaya müsade ediyor mu? Linux hakkında hiç bilgim yok. Sistemimde B550 Gaming Plus anakart, 5070 ekran kartı, 5700X3D işlemci mevcut. Sistemim Linux ile oyun oynamaya elverişli ise ben de bu Windows belasından kurtulmağa çalışacağım.
Evet, Steam oyunlarını doğrudan Steam üzerinden kurup oynayabiliyorsunuz. Windows oyunları Proton uyumluluk katmanı ile Linux'ta çalışıyor.

Fakat bazı Anti-Cheat kullanan oyunlar çalışmayabiliyor. Proton uyumluluk listesi ve anti-hile uyumluluk listesi için şu linklere göz atabilirsiniz:

Evet, Steam oyunlarını doğrudan Steam üzerinden kurup oynayabiliyorsunuz. Windows oyunları Proton uyumluluk katmanı ile Linux'ta çalışıyor.

Fakat bazı Anti-Cheat kullanan oyunlar çalışmayabiliyor. Proton uyumluluk listesi ve anti-hile uyumluluk listesi için şu linklere göz atabilirsiniz:

Çözüm