Linux günlük kullanımda Windows'u aratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elrexy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 693
  • Etiketler Etiketler
    android linux
Her şeyi tekrardan son kez yazayım. Oyun mühim değil. Önemli olan NVIDIA ve AMD sürücülerini kurup gerektiği zaman en iyi peformansı veya en iyi pil ömrünü almak istiyorum. Ve de arayüz olarak özelleştirme yapıp touchpad özelliklerini tam anlamıyla kullanmak istiyorum. Fedora'yı kurup deneyeceğim. Word, PowerPoint içinde yüklü gelir mi? Veya bununla yerine ne kurabilirim?

AMD sürücülerini

Şu kernel'e gömülü geliyor zaten.

Word, PowerPoint içinde yüklü gelir mi? Veya bununla yerine ne kurabilirim?

LibreOffice yüklü geliyor ama ben gram sevmediğim için silip MSOffice'e en yakın alternatifi olan OpenOffice'i kurdum.

Fedora'yı kurup deneyeceğim.

Kullanıyorum ben de, açar açmaz sıfır sorun ile kullanabilme ihtimaliniz düşük. Sorundan kastım "şu şöyle olsa, bu böyle olsa" deme ihtimaliniz epey fazla yani. Sorun olursa konu açıp etiketlersiniz, bilgim dahilinde ise yardımcı olurum.

Bir de bir anda gemileri yakıp komple geçmeyin. Benim gibi dualboot kurun siz de. Önce Windows'un kendi disk yönetimi aracından alanı el ile ayırın. Sonra kurulumda o alanı seçip öyle kurun.

Ayarlamalarını yapınca cuk oturuyor sistem.

Ve de arayüz olarak özelleştirme yapıp

Şunun ucu bucağı yok. O konuda korkunç bir özgürlüğü var.

Önemli olan NVIDIA ve AMD sürücülerini kurup gerektiği zaman en iyi peformansı veya en iyi pil ömrünü almak istiyorum.
Kapalı kaynak sürücüleri kendiniz eklemeniz gerekir onun dışında AMD sürücüleri kernele gömülü olarak geliyor.

Ve de arayüz olarak özelleştirme yapıp touchpad özelliklerini tam anlamıyla kullanmak istiyorum.
Gnome kullanabilirsiniz. Aşırı özelleştirme isteğiniz varsa kde veya hyprland gibi çözümler mevcut.
Word, PowerPoint içinde yüklü gelir mi? Veya bununla yerine ne kurabilirim?
Openoffice, libreoffice gibi programları kurabilirsiniz ama m office kadar akıcı değiller.

Kullandığınız programlara bağlı
Benim için tek eksik Maxthon Browser olmaması.

@Oreki gemileri yakıp geçmek mantıklı değil fakat windows 11 aşırı bloatware içeriyor diye düşünüyorum. Pili içiyor resmen. Dual boot denerim bir süre ona göre geçerim.

windows 11 aşırı bloatware içeriyor diye düşünüyorum.

Ona da çözüm var:

Dual boot denerim bir süre ona göre geçerim.

Kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…