Yaptığınız işlere ve oyunlara bağlı.
Detaylar
Kim cevapladı?elrexy
Uzman
Her şeyi tekrardan son kez yazayım. Oyun mühim değil. Önemli olan NVIDIA ve AMD sürücülerini kurup gerektiği zaman en iyi peformansı veya en iyi pil ömrünü almak istiyorum. Ve de arayüz olarak özelleştirme yapıp touchpad özelliklerini tam anlamıyla kullanmak istiyorum. Fedora'yı kurup deneyeceğim. Word, PowerPoint içinde yüklü gelir mi? Veya bununla yerine ne kurabilirim?
- Makaleler
- 9
Şu kernel'e gömülü geliyor zaten.
Word, PowerPoint içinde yüklü gelir mi? Veya bununla yerine ne kurabilirim?
LibreOffice yüklü geliyor ama ben gram sevmediğim için silip MSOffice'e en yakın alternatifi olan OpenOffice'i kurdum.
Kullanıyorum ben de, açar açmaz sıfır sorun ile kullanabilme ihtimaliniz düşük. Sorundan kastım "şu şöyle olsa, bu böyle olsa" deme ihtimaliniz epey fazla yani. Sorun olursa konu açıp etiketlersiniz, bilgim dahilinde ise yardımcı olurum.
Bir de bir anda gemileri yakıp komple geçmeyin. Benim gibi dualboot kurun siz de. Önce Windows'un kendi disk yönetimi aracından alanı el ile ayırın. Sonra kurulumda o alanı seçip öyle kurun.
Ayarlamalarını yapınca cuk oturuyor sistem.
Şunun ucu bucağı yok. O konuda korkunç bir özgürlüğü var.
Qilin
Yetkin
Kapalı kaynak sürücüleri kendiniz eklemeniz gerekir onun dışında AMD sürücüleri kernele gömülü olarak geliyor.Önemli olan NVIDIA ve AMD sürücülerini kurup gerektiği zaman en iyi peformansı veya en iyi pil ömrünü almak istiyorum.
Gnome kullanabilirsiniz. Aşırı özelleştirme isteğiniz varsa kde veya hyprland gibi çözümler mevcut.Ve de arayüz olarak özelleştirme yapıp touchpad özelliklerini tam anlamıyla kullanmak istiyorum.
Openoffice, libreoffice gibi programları kurabilirsiniz ama m office kadar akıcı değiller.Word, PowerPoint içinde yüklü gelir mi? Veya bununla yerine ne kurabilirim?
- Makaleler
- 9
windows 11 aşırı bloatware içeriyor diye düşünüyorum.
Ona da çözüm var:
Rehber: Windows 11 Debloat ve Kişiselleştirme Yolculuğu & Karşılaştığım Sorunlar ve Çözümler
Windows 11'e geçme sebebim sadece ne kadar adam edilebileceğine bakmaktı. Daha önceki kullandığım bilgisayarlarda korkunç bir latency ve glitchler ile beraber başından soğumuştum. Bu sadece 11'e özel değildi. Windows 11 ile alakalı burada yazdığım çoğu şey Windows 10'un stock versiyonu için de...
Kesinlikle.