elrexy

Uzman
Sapık gibi oyun oynamamdan dolayı Fedora GNOME'a geçmeyi düşünüyorum. Tasarım ve sadelikten dolayı hoşuma gidiyor. Zaten 512 GB diskim var onu da bölmek istemiyorum. Sorum şu: Linux ile Android cihazıma root/rom vesaire onun gibi işleri yapabilir miyim? Ve de günlük kullanımda Windows'tan beni noksan bırakacak ne olabilir? Windows'un içindeki zartzurt uygulamalarından bıktım, arayüz ve stabilite konusunda iyi bir dağıtım olsun diyerek Fedora önerildi. Sizce doğru bir karar mı?

Sorum şu: Linux ile Android cihazıma root/rom vesaire onun gibi işleri yapabilir miyim?
Büyük ölçüde evet. ADB olan her yerde yapabilirsin aslında.
Ve de günlük kullanımda Windows'tan beni noksan bırakacak ne olabilir?
Günlük ne yapıyorsun, ona göre değişir.
Evet Fedora pürüzsüz deneyim yaşatan dağıtımlardan.

Oynadığınız oyunlar nelerdir? Günlük kullanımda ne gibi işlemler gerçekleştiriyorsunuz?

Chrome, ofis uygulamaları vesaire yoğun olarak kullanacağım. Ayrıca ASUS TUF A15 7535HS RTX 4050 cihazım. Arada oyun oynarım derken CS2 veya nadiren hikayeli oyun oynarım. Bunun önemi yok. MUX Switch konusunda ve de pil konusunda da iyi olmalı.

Chrome, ofis uygulamaları vesaire yoğun olarak kullanacağım. Ayrıca ASUS TUF A15 7535HS RTX 4050 cihazım. Arada oyun oynarım derken CS2 veya nadiren hikayeli oyun oynarım. Bunun önemi yok. MUX Switch konusunda ve de pil konusunda da iyi olmalı.
Pil konusunda değişir. MUX Switch eğer BIOS'dansa sorun yaşamazsın ama yazılımsa büyük ihtimal çalışmayacaktır. NVIDIA GPU olmadığı zaman büyük ihtimal daha iyi güç tüketimi görürsünüz.

NVIDIA Advanced Optimus ile MUX Switch kullanabiliyorum. BIOS ayarlı değil muhtemelen.
"Most laptops generate keyboard events when the display change hotkey is pressed. On some laptops, these are simply normal keyboard keys. On others, they generate ACPI events that may be translated into keyboard events by other system components. The NVIDIA driver does not handle ACPI display change hotkeys itself. Instead, it is expected for desktop environments to listen for these key-press events and respond by reconfiguring the display devices as necessary."

NVIDIA sürücü dokümanlarında bu şekilde geçiyor. MUX'u çeviren bir sistem yok işletim sistemi veya sürücü kapsamında. Eğer BIOS'da öyle bir ayar varsa ancak MUX'dan değiştirebilirsiniz kaynağı. Advanced Optimus'la alakalı bir şeyler de göremedim ben.

Onun haricinde varsayılan ayar ne ise onu kullanır. Eğer iGPU kullanıyorsa MUXless bilgisayar gibi kullanmanız gerekir. NVIDIA GPU, özellikle CPU darboğazı yaratan oyunlarda FPS kaybıyla görüntü verir. Eğer NVIDIA GPU ayarlıysa iGPU'yu kullanabilir ancak doğrudan iGPU'dan görüntü alamazsın, performansın yüksek olur ama güç tasarrufu sağlayamazsın.