1- ekranı simetri olarak otomatik bölme özelliği var mı acaba? Ekranın solu 4/3 oranda tarayıcı olacak, sağ tarafı 4/1 iki tane klasör alt alta açık olacak. Bunu elle yaparsam her defasında zor olabilir, bu yüzden sormak istedim.
Plasma'nın default olarak, GNOME'unsa extensionlarla desteği var. GNOME sürükle bırak ve kısayollarla tiling (bahsettiğin mevzu) yapabiliyor. Ancak kısıtlı ve o kadar kullanışlı değil. Eklentilerle güzel olabiliyor ama. Alternatif olarak tiling window managerlar kullanabilirsin. Hyprland, i3wm, bspwm vs vs.
Mint Cinnamon adı verdikleri bir masaüstü ortamı kullanıyor, tiling desteği nedir, nasıldır bilmiyorum.
2- işim gereği sadece WhatsApp Web kullanıyorum, ses ve tanıtım görselleri atıyorum müşterilere. Klasörlerin sol tarafında ki gezinti bölmesinde ki her şeyi silip oraya istediğim klasörleri atayabilir miyim? Mesela Windows 11'de giriş ve galeri diye bir şey var silinemiyor, aynı sorunu Linux'da yaşar mıyım acaba?
Atayabilir, silebilirsin. Kullandığın dosya yöneticisine bağlı olarak bomboş bırakabiliyorsun. Yer imi atamakta mümkün.
Nautilus'ta yapılamıyor diye biliyorum ancak yanılıyor olabilirim. (Nautilus GNOME'un dosya yöneticisi, Dolphin Plasma'nın, Thunar ise XFCE4'ün.) Dolphin ve Thunar ile yapılabiliyor. Bunları masaüstü ortamlarından bağımsız olarak da yükleyip varsayılan yapabiliyorsun.
3- ASUS ROG Azoth klavye ve ASUS ROG Keris II mouse kullanıyorum. Armoury Crate yüklemeden bunları bilgisayar görür mü acaba? Aura efektleri falan hiç önemli değil, bilgisayarın tanıması yeterli. Mesela Windows 11'de ek bir doungle ile hızlı raporlama mevcut mouse için, aynısını Linux otomatik yapar mı?
Cihazları tanır kullanırsın, konfigürasyon biraz dertli olabilir. Linux'ta genelde yazılım desteği olmuyor o tarz ürünlerin. Ancak ürünlerin kendi hafızası varsa, ve ayarlar oraya kaydediliyorsa, Windows'ta yaptığınız ayarlar, Linux'ta da kullanılmaya devam eder.
4- tarayıcıda iş yerinin WhatsApp Web'i açık olduğundan dolayı uygulama olarak ek bir WhatsApp uygulamasını yükleyip kendi WhatsApp'ı mı açabilir miyim?
Electron ile yazılmış WhatsApp web containerları var. Gerekirse ben bir tane yazar atarım sana, tarayıcında kendininki açık olur onda da iş hesabını açarsın yada tam tersi. Zor bir şey değil. Mümkün.