Hangi markalar ve seriler en uyumludur?
Detaylar
Kim cevapladı?Batuşş
Uzman
Acer laptoplara baktığımda genelde linüx kurulu geliyor yada linüx için en iyisi dedikleri oluyor insanlar ondan dolayı acer dicem ben tabi daha iyi bilen varsa kararını diyebilir.
- Makaleler
- 3
ASUS bayağı güncelleme yayımlıyor. Kendi WMI sürücüleri bayağı şeyi ele alıyor. Çok modern Mediatek internet yongalarının sürücüsü yok, ona dikkat etmek lazım. Intel seçilebilir açık kaynak takıntısı yoksa internette.
MediaTek iyi sanki ya. Benim masaüstü PC'mde var ve düzgünce çalışıyor.ASUS bayağı güncelleme yayımlıyor. Kendi WMI sürücüleri bayağı şeyi ele alıyor. Çok modern Mediatek internet yongalarının sürücüsü yok, ona dikkat etmek lazım. Intel seçilebilir açık kaynak takıntısı yoksa internette.
- Makaleler
- 3
Güncel çiplere dedim. Eski çiplerde sorun yok. Wi-Fi 6 olanlar çalışmalı.MediaTek iyi sanki ya. Benim masaüstü PC'mde var ve düzgünce çalışıyor.
Kendi kullandığım laptoptan bahsedeyim: Excalibur G770'te de sorunsuz kullanabiliyorum. Garuda Linux dağıtımını kullanıyor, klavye aydınlatmasını kontrol etme hariç bir sorun yok.
Klavye ışıkları falan harici zaten hepsi uyumlu. Böyle bilinmedik dağıtımlar kurmayacaksan sıkıntı olmaz.

Sanki soruyu tersten anladın gibi.
- Makaleler
- 1
ASUS, Lenovo, Alienware, Dell. Bu markalarin Linux destegi digerlerinden biraz daha iyi.
Jennifer
Üstün
Olay WMI'de bitiyor. ASUS'un laptop üzerinde community desteği harika, bana göre ilk sıraya kesin o girer. Onun dışında Lenovo Legion serisine de yakın zamanda bayağı güncelleme getirildi. HP için ise destek çoğu Omen cihaz için veriliyor, Victus 15 serisinde de gözle görülür bir sorun yok, yakın zamanda da Victus 16 için WMI ile userspace sürücüsü yazmıştım, onlar da harika çalışıyor. Wi-Fi çipsetlerine gelecek olursam Intel ve MediaTek olanların neredeyse hepsi sorunsuz, ama Realtek tarafı tamamen berbat.
Özetleyecek olursam;
1. ASUS
2. Lenovo
3. HP
4. Dell
Bulaşmamanız gerekenler;
1. Casper
2. Monster
3. Acer
Özetleyecek olursam;
1. ASUS
2. Lenovo