Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
11
Yer
Slytherin
Ben Linux kategorisine girdigimde butun Linux konularini gormek istiyorum. Tek tek her dagitimin kategorisine girip konulara bakmak zaman aliyor. Isteyenler icin on ekler getirilir ve oradan dagitimi secilebilir. Kategoriler zaten duzgun kullanilmiyor. Mesela gozume ilk bakista carpan su konunun Linux Mint ile alakasi yok, Cinnamon her dagitima kurulabiliyor:

https://techolay.net/sosyal/konu/linux-mint-cinnamon-nas-l-ozellestirilir.113173

Artı -6 Eksi
Ben Linux kategorisine girdigimde butun Linux konularini gormek istiyorum. Tek tek her dagitimin kategorisine girip konulara bakmak zaman aliyor. Isteyenler icin on ekler getirilir ve oradan dagitimi secilebilir. Kategoriler zaten duzgun kullanilmiyor. Mesela gozume ilk bakista carpan su konunun Linux Mint ile alakasi yok, Cinnamon her dagitima kurulabiliyor:

https://techolay.net/sosyal/konu/linux-mint-cinnamon-nas-l-ozellestirilir.113173
Bence mantıksız. Dediğiniz durum, çok fazla gereksiz olmaması gereken dağıtımlarda olabilir. Onlarda mesela Manjaro olmasa da olur. Arch kategorisinde açsın ama o da gözüme çarpan sadece bir tane.

Buna benzer bir konu vardı. Diğer kategoriler kaldırılmasında, hepsi bir başlık altında yani "Linux" başlığı altında toplansın demiştim hatta çözüm önerisi olarak.

Bence mantıksız. Dediğiniz durum, çok fazla gereksiz olmaması gereken dağıtımlarda olabilir. Onlar da mesela Manjaro olmasa da olur. Arch kategorisinde açsın ama o da gözüme çarpan sadece bir tane.
Neden kategorilere ayiriyoruz diye sorsam daha iyi anlasabiliriz bence. Bir sey kullaniliyorsa bir artisi vardir herhalde.

Etiket kullanilabilir, isteyen yukaridan direkt secip filtreler.
Konu icerisinde dagitim belirtiliyor, belirtilmese zaten hangi dagitim oldugunu bilemeyecegiz.
Bu iki sebep yuzunden kategorilere ayirmak sadece zaman kaybi benim gozumde.

Neden kategorilere ayiriyoruz diye sorsam daha iyi anlasabiliriz bence. Bir sey kullaniliyorsa bir artisi vardir herhalde.

Etiket kullanilabilir, isteyen yukaridan direkt secip filtreler.
Konu icerisinde dagitim belirtiliyor, belirtilmese zaten hangi dagitim oldugunu bilemeyecegiz.
Bu iki sebep yuzunden kategorilere ayirmak sadece zaman kaybi benim gozumde.
Aynı durum o zaman macOS ve Windows kategorileri için de geçerli olması lazım. Ama işte gerek yok; her Linux dağıtımı birbirinden farklı. Bu sebeple ayrı olması daha iyi. "Ön ek getirilebilir," diyorsun ama neden buna ihtiyaç duyulsun ki? Misal veriyorum, Arch Linux ile ilgili bir rehber yapacağım. Ön ek olarak Arch Linux mu seçmeliyim, rehber mi? Bunun yerine ayrı bir alt konusu zaten var, onu seçerim. Ön ek olarak da "rehber" seçerim.

Komut konusu zaten başlıktaki dağıtım ne değilse ona göre işlem uygulanmaz mı?
Bazı komutlar çoğu dağıtım için geçerli olabilir iken bazı komutlar sadece belirli dağıtımlar için geçerli olabiliyor.

Dağıtım sürümleri bile fark çıkartabiliyor. Built-in komutlar genelde aynı olabilse de /usr/bin, /usr/sbin dizininde bulunan yüklü komut araçları dağıtımdan dağıtıma çok fark çıkartabiliyor.

Kaldı ki her dağıtım aynı paket yöneticileri bile kullanmıyor.

Yani ayri sayfalarda yayinlamak yerine konu acanin secebilecegi veya yazabilecegi bir belirtec olabilir. Boylece acilan her konunun basina hangi dagitim icin yardim gerekiyorsa onun adi yazilabilir.