Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
11
Yer
Slytherin
Ben Linux kategorisine girdigimde butun Linux konularini gormek istiyorum. Tek tek her dagitimin kategorisine girip konulara bakmak zaman aliyor. Isteyenler icin on ekler getirilir ve oradan dagitimi secilebilir. Kategoriler zaten duzgun kullanilmiyor. Mesela gozume ilk bakista carpan su konunun Linux Mint ile alakasi yok, Cinnamon her dagitima kurulabiliyor:

https://techolay.net/sosyal/konu/linux-mint-cinnamon-nas-l-ozellestirilir.113173

Artı -6 Eksi
Bazı komutlar çoğu dağıtım için geçerli olabilir iken bazı komutlar sadece belirli dağıtımlar için geçerli olabiliyor.

Dağıtım sürümleri bile fark çıkartabiliyor. Built-in komutlar genelde aynı olabilse de /usr/bin, /usr/sbin dizininde bulunan yüklü komut araçları dağıtımdan dağıtıma çok fark çıkartabiliyor.

Kaldı ki her dağıtım aynı paket yöneticileri bile kullanmıyor.
Anlıyorum ama söyle bir şey var ki K.S zaten belirttiği dağıtım üzerinden yardım uygulanıyor yani bizde K.S'nin dağıtımını ve sorunu tahmin etmiyoruz. K.S dağıtımı ve sorununu belirtir ve oradan yardım uygulanır. ''Debian'a nasıl XFCE4 kurulur?'' gibi bir başlıkla belirtebilir mesela.