Linux kullanma amacım, çevremdeki insanlara kendimi kanıtlamak ve onların neden windows kullanan "normie"ler olduğunu göstermek. İçimde yatan aşağılık kompleksinin bir dışa vurumu gibi düşünebiliriz. Zamanım değersiz, basit bir güncelleme için bile 1 saat harcıyorum. "Özelleştirme" adı altında config dosyalarındaki sayıları rastgele değiştirip sistemimi bozuyorum.
Aslınca içten içe Windows'un ne kadar sade, basit ve "straightforward" bir işletim sistemi olduğunun farkındayım. Ama büyük corporation'lara (Microsoft) düşman olup diğer herkesten farklı olduğumu göstermek zorundayım. Büyük resmi göreli çok oldu ve Linux kullanarak bu oyunun bir parçası olmuyorum. "Gizlilik", "optimizasyon", "telemetri" gibi bahaneler ile de Windows düşmanlığımı justify etmeye çalışıyorum.
Ayrıca terminalde basit 2-3 komut çalıştırmak çok havalı. Çevremdeki herkes bana imrenerek bakıyor, apt-get update yazıp herkesin bana bakmasını sağlıyorum. Otobüste, okulda, her yerde o terminali göstermek zorundayım ki insanlar benim ne kadar üst ve superior olduğumun farkına varsın.
Windows 10'u optimize et. Basit, sade ve hızlı olsun.
Ram bile kullanmıyor benim sistemde.
16 GB Ram var, yüzde 6'sını kullanıyor ve arkaplanda çalışan uygulamas sayısı da 36.
3-4 tanesi benim başlangıçta açılmasına izin verdiğim programlar(Apple USB sürücüsü, Simplefirewall, IDM)
Ayrıca 3.3 sn. içinde. Sata 3 SSD var, James Donkey ve 4 yıldır kullandım yani, okuma hızı iyi tek.
Sistemimde Linux 8 sn. içinde açıldı hep ve Windows'a göre de hantal çalıştı yani.
Kullandığım dağıtımlar; Xubuntu, Xebian, Debian XFCE, Arch XFCE, Ubuntu, elementaryOS, DeepinOS, Mint, Artix XFCE, Antix, KDE Neon, Manjaro,