1. Evet
2. Belirli uygulama ve oyunlarda ihtiyacınız olur.
3. Buradan kontrol edebilirsiniz, Epic Games için Heroic Games Launcher var.
4. Wine ile Windows uyumluluk katmanı oluşturup kurabilirsiniz.
5. Dağıtım hazır geliyorsa bir şey ellemenize gerek yok, NVIDIA kullanıyorsanız sürücülerini indirmeniz gerekebilir.
6. Zaman belirler, 9 yaşındaki çocuk bile rahatlıkla kullanabilir.
7. Taktığınız USB aygıtları için eksik sürücü olabilir, ama çalışmasına engel olmaz.
8. Dağıtımlar için "optimize" konusunu tartışmayı sevmiyoruz, ama CachyOS bir miktar kazanç sağlayabilir (başlangıç dağıtımı değil)
9. Açık kaynak.
@LeoTheLinuxEnthusiast6610 Ben burada Linux oyunculuğu kötü demiyorum ama Windows kadar iyi değil. Sen direkt Linux'un çoğu oyunda daha çok FPS verdiğini söylüyorsun ve Windows'u kötülüyorsun. Arch'da ve Windows'ta oynadığım oyunda aynı FPS alırken Arch'da droplar, çökmeler var, fakat Windows sorunsuz. Bazen Windows'ta drop yiyor, çöküyor. Bir şeyin kötü yanını gizlemek olmaz. Windows'u sevsem bile eleştiririm. Açık sözlu olmak lazım.
@LeoTheLinuxEnthusiast6610 Ben burada Linux oyunculuğu kötü demiyorum ama Windows kadar iyi değil. Sen direk Linux'un çoğu oyunda daha çok FPS verdiğini söylüyorsun ve Windows'u kötülüyorsun. Arch'da ve Windows'ta oynadığım oyunda aynı FPS alırken Arch'da droplar, çökmeler var, fakat Windows sorunsuz. Bazen Windows'ta drop yiyor, çöküyor. Bir şeyin kötü yanını gizlemek olmaz. Windows'u sevsem bile eleştiririm. Açıksözlu olmak lazım.
Windowsu kötülememiştim. Evet bazı oyunlar Linux'ta çok daha iyi çalışıyor, ama ortalama olarak ikisinin de performansı aşağı yukarı aynı. Bende ise ne gariptir ki tam tersi olmuştu. Büyük ihtimalle ya eksiz driver, güncellemesiz sistem ya da yanlış proton sürümünden olmuştur senin droplar (hangi oyun merak ediyorum).
Windows'u kötülememiştim. Evet bazı oyunlar Linux'ta çok daha iyi çalışıyor ama ortalama olarak ikisinin de performansı aşağı yukarı aynı. Bende ise ne gariptir ki tam tersi olmuştu. Büyük ihtimalle ya eksiz driver, güncellemesiz sistem ya da yanlış Proton sürümünden olmuştur senin droplar (hangi oyun merak ediyorum).
En son driverları kurdum ve en son ProtonDB sürümünde WoT'da 140 FPS alıyordum. Bazen Arch, bazen Windows drop yiyor. Lakin Arch çok problm yaşattı. Oyunların Windows'ta, Linux'ta ortalama aynı performansı veriyor. Bazen Linux'ta oyunları açılmaya biliyor
O zaman yapacak bir şey yok. Hangisinde rahatsan ondan devam.
Dualboot'a karşıyım ama laptopum olursa Linux'un yanına online oyun için Windows kurmayı düşünmüyor değilim. Ama çok sinir bozucu. Online oynamak için koca sistemi yeniden başlatmak vs.
1. Evet.
2. Evet, veya hayır. Senin kullandığın uygulamalara göre değişir. Diski bölüp yarısına Linux yüklemeni öneririz.
3. Evet, çalışır.
4. Wine kullanarak yükleyebilirsin.
5. Kullanımına göre değişir.
6. Evet.
7. Hayır.
8. Evet, Nobara ve SteamOS. Bazzite ve ChimeraOS da var. Fakat sadece oyun için ayrıca dağıtım seçmene gerek yok, her dağıtımda oyun oynayabilirsin.
9. Kesinlikle evet.
O zaman yapacak bir şey yok. Hangisinde rahatsan ondan devam.
Dualboot'a karşıyım ama laptopum olursa Linux'un yanına online oyun için Windows kurmayı düşünmüyor değilim. Ama çok sinir bozucu. Online oynamak için koca sistemi yeniden başlatmak vs.