Yaklaşık iki hafta önce masaüstü bilgisayarıma CachyOS kurdum. Online oyun oynamadığım için henüz Windows'a geçme ihtiyacı hissetmedim. İşletim sisteminin, bilgisayarı gerçekten daha verimli kullandığını hissediyorum.

Selam, aktif olarak Windows 10 kullanıyorum. Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama sizce geçmeli miyim? Aklımda sorular var. Oyun oynanıyor mu, AAA falan ve hikayeli? Online oyunlar oynanır mı? CS ve Valorant dışında hem solo hem online oynanan oyunlar, mesela The Forest. Kurmalı mıyım? Yazılım yapıyorum.

Tabii ki oyun oynayabilirsin. Lakin istisnai bazı durumlar var. Bunlardan biri anti-cheat dediğimiz bir arkadaş var. Eğer bu anti-cheat kernel seviyesinde yazılıp Linux desteği yok ise oynayamayabilirsin. Bunlara en güzel bir örnek Valorant. Bunun dışında çevrimdışı olarak oyunlar da ise gerekli bağımlılıkları ve kütüphaneleri kurduktan sonra oynayabilirsin. Eğer oyunların sadece Epic Games'de ise heroic yazılımını kurup Epic Games'de olan oyunlarını indirip oynayabilirsin. Arka planda her şeyi yazılım hallediyor. Ama dersen ki benim oyunlarım hem Epic Games hem Ubisoft hem Steam gibi her platformda var. Bu sefer de Lutris kurulumu yapıp oynayabilirsin. Herhangi bir sorun yaşamazsın. Elinde kurulum dosyaları var ise Lutris aracılığıyla yine manuel olarak kurulum yapabilirsin.