Çözüldü Linux Mint indirme sayfasında bulunan Mirror nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kali

Uzman
Selamlar, Linux Mint kuracağım fakat aşağıdaki görseldekiler nedir ve hangisini indirmem gerekiyor? Rufus ile kurulum yapacağım.

Çözüm
Mirror, aynı ISO dosyalarını barındıran farklı sunuculardır. Mirror, İngilizce ayna demek. Özetle dosyanın birebir aynısı farklı sunucularda aynalanır ki biri yavaş ise diğer sunucudan, ya da size yakın olandan indirebilin.
Mirror, aynı ISO dosyalarını barındıran farklı sunuculardır. Mirror, İngilizce ayna demek. Özetle dosyanın birebir aynısı farklı sunucularda aynalanır ki biri yavaş ise diğer sunucudan, ya da size yakın olandan indirebilin.

Çözüm
Bakın böyle basit bir şey bile kullanıcının kafasını karıştırabiliyor. Kullanıcının önüne niye Mirror list koyuyorsun? En hızlı sunucu hangisi ise otomatik olarak ona yönlendirsene. Linux dünyası bu basit konuları çoktan çözmüş olmalı. Eğer Linux genele yayılmak istyorsa daha da basitleşmeli!

Ben belki Chrome açmak için on satır kod yazmak istiyorum? (!)

(Bazı anlamayan insanlar için söylüyorum, bu mesaj mizahi içerik içermektedir. Lütfen beğenmeme, kızgın veya üzgün emojileri atmayınız. Genelde bazı insanların Linux'u satırlarca kod yazmaktan ibaret olduğunu düşündükleri icin yazdım, iyi sosyaller.)

Ya ben de anlamıyorum bunu. Yazılım ekleyeceğim zaman bile kararsız kaldım neyi koysam diye. Dediğin şey olsaydı daha güzel olurdu ama yok işte.

Bence tam tersi. Çoğu dağıtım gündelik kullanıcıya uygun olmamalı onlar için ayrı dağıtımlar olmalı. Linux zaten tinkererlar ve power userlar için.

Bence tam tersi. Çoğu dağıtım gündelik kullanıcıya uygun olmamalı onlar için ayrı dağıtımlar olmalı. Linux zaten tinkererlar ve power userlar için.
Emin ol Power User bile tek tıkla indirmek ister Mirror listesiyle uğraşmak yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…