Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Mirror, aynı ISO dosyalarını barındıran farklı sunuculardır. Mirror, İngilizce ayna demek. Özetle dosyanın birebir aynısı farklı sunucularda aynalanır ki biri yavaş ise diğer sunucudan, ya da size yakın olandan indirebilin.
Mirror, aynı ISO dosyalarını barındıran farklı sunuculardır. Mirror, İngilizce ayna demek. Özetle dosyanın birebir aynısı farklı sunucularda aynalanır ki biri yavaş ise diğer sunucudan, ya da size yakın olandan indirebilin.
- Makaleler
- 4
ISO aynı ama sunucular farklı. Recep abi daha detaylı yazmış zaten. ISO olarak ise Verinomi veya Linux Kullanıcıları Derneği’nin ISO’sunu indirin bence.
Bakın böyle basit bir şey bile kullanıcının kafasını karıştırabiliyor. Kullanıcının önüne niye Mirror list koyuyorsun? En hızlı sunucu hangisi ise otomatik olarak ona yönlendirsene. Linux dünyası bu basit konuları çoktan çözmüş olmalı. Eğer Linux genele yayılmak istyorsa daha da basitleşmeli!
Ben belki Chrome açmak için on satır kod yazmak istiyorum? (!)Bakın böyle basit bir şey bile kullanıcının kafasını karıştırabiliyor. Kullanıcının önüne niye Mirror list koyuyorsun? En hızlı sunucu hangisi ise otomatik olarak ona yönlendirsene. Linux dünyası bu basit konuları çoktan çözmüş olmalı. Eğer Linux genele yayılmak istyorsa daha da basitleşmeli!
(Bazı anlamayan insanlar için söylüyorum, bu mesaj mizahi içerik içermektedir. Lütfen beğenmeme, kızgın veya üzgün emojileri atmayınız. Genelde bazı insanların Linux'u satırlarca kod yazmaktan ibaret olduğunu düşündükleri icin yazdım, iyi sosyaller.)
- Makaleler
- 4
Ya ben de anlamıyorum bunu. Yazılım ekleyeceğim zaman bile kararsız kaldım neyi koysam diye. Dediğin şey olsaydı daha güzel olurdu ama yok işte.Bakın böyle basit bir şey bile kullanıcının kafasını karıştırabiliyor. Kullanıcının önüne niye Mirror list koyuyorsun? En hızlı sunucu hangisi ise otomatik olarak ona yönlendirsene. Linux dünyası bu basit konuları çoktan çözmüş olmalı. Eğer Linux genele yayılmak istyorsa daha da basitleşmeli!
- Makaleler
- 7
Bence tam tersi. Çoğu dağıtım gündelik kullanıcıya uygun olmamalı onlar için ayrı dağıtımlar olmalı. Linux zaten tinkererlar ve power userlar için.Bakın böyle basit bir şey bile kullanıcının kafasını karıştırabiliyor. Kullanıcının önüne niye Mirror list koyuyorsun? En hızlı sunucu hangisi ise otomatik olarak ona yönlendirsene. Linux dünyası bu basit konuları çoktan çözmüş olmalı. Eğer Linux genele yayılmak istyorsa daha da basitleşmeli!
Emin ol Power User bile tek tıkla indirmek ister Mirror listesiyle uğraşmak yerine.Bence tam tersi. Çoğu dağıtım gündelik kullanıcıya uygun olmamalı onlar için ayrı dağıtımlar olmalı. Linux zaten tinkererlar ve power userlar için.
- Makaleler
- 7
Bence millet ay çerezlerimi konumumu paylaşmam cart curt demese otomatik olurdu bu gayet. Belki onunla alakalıdır.Emin ol Power User bile tek tıkla indirmek ister Mirror listesiyle uğraşmak yerine.
kali
Uzman
Türkiye üzerinde oldukları için daha hızlı iniyor değil mi?ISO aynı ama sunucular farklı. Recep abi daha detaylı yazmış zaten. ISO olarak ise Verinomi veya Linux Kullanıcıları Derneği’nin ISO’sunu indirin bence.