5598

Becerikli
Merhaba, USB belleğime Linux Mint kurarken yaklaşık olarak %90 - 95'te yetersiz alan hatası alıyorum. GParted'den baktığım zaman 8.45 GB dolu olduğu 22 MB boş olduğu gözüküyor.
Kurulumu yaparken 15 GB'ın hepsini Linux Mint için ayırdım ama kurarken hata veriyor.
2 gündür Linux'u kurmakla uğraşıyorum ve tam bitti derken bir sorun çıkıyor.

Kurulum USB'sini GPT - NTFS olarak yapılandırdım.

Standart GNU/Linux Mint Dağıtımında minimum disk alanı 20 GB'tır.Geliştiricileri sürücü ve upgrade güncellemeleri de hesaba katılmasını göz önünde bulundurulmasını tavsiye ederek ayrılması gereken disk alanının 100 - 110 GB olması gerektiğini belirtmişlerdir.

Bende 120GB 'lık alanda kuruludur.(Sürüm Mint 21.3 Mate)

Standart GNU/Linux Mint Dağıtımında minimum disk alanı 20 GB'tır.Geliştiricileri sürücü ve upgrade güncellemeleri de hesaba katılmasını göz önünde bulundurulmasını tavsiye ederek ayrılması gereken disk alanının 100 - 110 GB olması gerektiğini belirtmişlerdir.

Bende 120GB 'lık alanda kuruludur.(Sürüm Mint 21.3 Mate)

16 GB USB belleğe kuranları gördüğüm için denemek istedim.

USB belleğe 15 GB'lık veriyi başarılı bir şekilde aktardım, yani USB bellekte sıkntı yok. Şimdi farklı bir yöntemle Linux Mint'i kurmaktayım. Bakalım bu sefer başarılı bir şekilde kurulumu yapacak mı?

Son kez Linux Mint'i "Balena Etcher" programı ile USB'ye yazdırdım kurmayı denedim. Kurulum yaparken, kurulum yapacağım USB aygıtını gösterip bölüm ayırmamı istedi. Önceki yüklemelerimde seçmedim ama bu kez seçtim. Başarılı bir şekilde yüklendi.
Yaklaşık olarak 9.5 - 10 GB yer kapladı USB'de. Dağıtımı açıp kullanmaya başladığım zaman USB'den çalıştırmaya göre çok yavaş çalışıyordu.
Wi-Fi sürücüsünü kurayım dedim. Sürücüyü kurmak için Linux Mint kurulum USB'sini takın dedi.
Kurulum USB'sinde Wi-Fi sürücüsünü kurmak istediğim zaman sıkıntısız ve hızlı bir şekilde kurulumu gerçekleştiriyordu.
Kurulum USB'sini takıp güncellemeyi denedim. Güncelleme ekranı çok geç geldi, yükleme sırasında hata verdi yüklemedi. Terminal'den yüklemeyi denedim olmadı. Kurulum USB'sinden Wi-Fi driverını çekip kurayım dedim yine çalışmadı.
Madem kurulum yaptın driverların kurulum dosyalarınıda bilgisayara atsaydın ya, sıkıntısız bir şekilde kursaydım.

Yeni Linux dağıtımı arıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme: