Linux Mint kurulumu sonrası program önerileri ve yapılması gerekenler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pesimist34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 243
  • Etiketler Etiketler
    programlar
Makaleler
14
Yer
Bolu Dağı Tüneli
@Reend , esenlikler.

Başarılı kurulum sonrasında şimdilik Brave kurdum. Hızı çok beğendim. Lakin bazı sorunlar var.

İlk olarak touchpad kısayolları yok, örneğin 2 parmakla kaydırma, 3 parmakla diğer görevlere geçme gibi.
3. Fn tuşları kısayolları yok.
3. Lenovo Legion Toolkit, Linux'taki haliyle LegionLinux nasıl kullanacağım ve yükleyeceğim?

Fn tuslarini bilmiyorum ama touchpad icin Fusuma yukleniyordu pinch vb gesturelerin calismasi icin.

Fusuma

Ilk olarak KDE Plasma ogrenmeni tavsiye ederim. Kurcalaya kurcalaya ogrenirsin. Eger temayi cok bozar eski haline getiremezsen kontrol panelinden temalar kismina girip Breeze temasini masaustu ve pencere dizayninin geri yukleyerek resetleyebilirsin. Ilk basta yavas gelebilir cunku Baloo uzun sure file indexing yapacak gittikce hizlanacaktir. FN tusu kisayollarinin bazilari Windows'ta calistigi gibi calismayabilir ama bazi kisimlarinin mutlaka calisiyor olmasi lazim. Calismiyorsa arastiririz. Legion Linux Mint'e nasil kuruluyor arastirayim. Oncelikle kullandigin Kernel versiyonunu bilmem lazim. Terminale uname -a komutunu girip ciktisini buraya atar misin?

Sanirim 9. jenerasyon bir LOQ kullaniyorsun?

Pardon Linux Mint'in Wayland destegi olmadigini unutmusum. Parmakla kaydirma gibi ozellikleri istiyorsan ya Wayland kullanan bir dagitim kuracaksin ya da Synaptics surucusunu kuracaksin? 2.den pek emin degilim ama calistigini soyleyenler olmus. Benim tavsiyem yol yakinken profesyonel bir dagitim kurup bunala bunala saclarini beyazlatarak ogrenmen. Aramizda profesyonel olanlarin hepsi bu sekilde ogrendi Linux'u yapilamayacak bir şey degil yani.

Hepinize teşekkürler hocamlar. Gece laptopa gecince dediklerinizi uygulayacagim ve gerekli bilgileri gonderecegim. Mint'te gelistigim an daha gelişmiş bir dağıtıma da geçerim.

LegionLinux'u bu depodaki talimatları uygulayarak kurabilirsiniz hocam. Sayfayı Türkçeye çevirerek okuyun isterseniz.
Teşekkürler. Aslında İngilizce de okurdum hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…