M4xJahzse1250

Başarılı
Hocalarım öncellikle selamünaleyküm. Linux Mint kullanıyorum ve Windows 11'e geçmem gerekiyor. Vento ve belana etcher kullandım işe yaramadı. WoeUSB için yardımcı olabilir misiniz?

Eskiden Linux'ta Windows için önyüklenebilir USB hazırlamak çok kolaydı ama şimdi tam bir işkence. Ben de Mint kullanıyordum. Windows'a geçmek istedim. Denemediğim şey kalmadı. Çözümü Windows yüklü bir bilgisayarda Rufus ile USB hazırlamakta buldum.

Rez. Ben de geçmeye çalışıyorum denemediğim yöntem kalmadı, en sonunda gittim otg dönüştürücü aldım (telefonla usb hazırlamak için) ondan da bi cacık çıkmadı. Bu konu başlığından çözüm gelirse çok mutlu olurum.

Rez. Ben de geçmeye çalışıyorum denemediğim yöntem kalmadı, en sonunda gittim otg dönüştürücü aldım (telefonla usb hazırlamak için) ondan da bi cacık çıkmadı. Bu konu başlığından çözüm gelirse çok mutlu olurum.
En Olmadı İsoyu atacağım flash internet kafade rufus ile yazdırıp kuracağım başka çare yok

Öncelikle aşağıdaki komutla WoeUSB-ng için gereken bağımlılıkları kurun (Normal şartlarda, zaten bu bağımlılıkların çoğu sisteminizde yüklü olmalı, fakat bu komutu girmenizde herhangi bir sakınca yok):

Kod:
apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin parted dosfstools ntfs-3g

Ardından aşağıdaki komutu girerek pip aracılığı ile WoeUSB-ng'yi kurun:

Kod:
pip3 install WoeUSB-ng

WoeUSB-ng kurulumunu tamamladıktan sonra, ISO'yu yazdırmanız için GUI ve CLI olarak 2 seçeneğiniz var. Aracın GUI varyantı da zaten kurulum tamamlandıktan sonra "Categories" bölümüne eklenmiş olacak. Eğer aracı bulamazsınız, direk woeusbgui komutunu kullanarak da çalıştırabilirsiniz.

Aracı çalıştırdıktan sonra, şöyle bir arayüz karşılayacak sizi, bu arayüzden yazdırabilirsiniz iso imajını:

1762893966437.webp

Öncelikle aşağıdaki komutla WoeUSB-ng için gereken bağımlılıkları kurun (normal şartlarda, zaten bu bağımlılıkların çoğu sisteminizde yüklü olmalı, fakat bu komutu girmenizde herhangi bir sakınca yok):

Kod:
apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin parted dosfstools ntfs-3g

Ardından aşağıdaki komutu girerek pip aracılığı ile WoeUSB-ng'yi kurun:

Kod:
pip3 install WoeUSB-ng

WoeUSB-ng kurulumunu tamamladıktan sonra, ISO'yu yazdırmanız için GUI ve clı olarak 2 seçeneğiniz var. Aracın GUI varyantı da zaten kurulum tamamlandıktan sonra "categories" bölümüne eklenmiş olacak. Eğer aracı bulamazsınız, direk woeusbgui komutunu kullanarak da çalıştırabilirsiniz.

Aracı çalıştırdıktan sonra, şöyle bir arayüz karşılayacak sizi, bu arayüzden yazdırabilirsiniz ISO imajını:

Eki Görüntüle 200961

Error: Externally-managed-environment

× This environment is externally managed.
╰─> To install Python packages System-wide, try apt install.
Python3-xyz, where xyz is the package you are trying to.
İnstall.

If you wish to install a non-Debian-packaged Python package,
Create a Virtual environment using Python3 -m venv path/to/venv.
Then use path/to/venv/bin/python and path/to/venv/bin/pip. make.
Sure you have Python3-Full installed.

If you wish to install a non-Debian packaged Python application,
İt may be easiest to use pipx install xyz, which will manage a
Virtual environment for you. Make sure you have pipx installed.

See /usr/share/doc/python3.12/README.venv for more information.

Note: If you believe this is a mistake, please contact your Python installation or OS distribution provider. You can override this, at the risk of breaking your Python installation or OS, by passing --break-System-packages.
Hint: See PeP 668 for the detailed specification.

Böyle hata alıyorum.

Error: Externally-managed-environment

× This environment is externally managed.
╰─> To install Python packages System-wide, try apt install.
Python3-xyz, where xyz is the package you are trying to.
İnstall.

If you wish to install a non-Debian-packaged Python package,
Create a Virtual environment using Python3 -m venv path/to/venv.
Then use path/to/venv/bin/python and path/to/venv/bin/pip. make.
Sure you have Python3-Full installed.

If you wish to install a non-Debian packaged Python application,
İt may be easiest to use pipx install xyz, which will manage a
Virtual environment for you. Make sure you have pipx installed.

See /usr/share/doc/python3.12/README.venv for more information.

Note: If you believe this is a mistake, please contact your Python installation or OS distribution provider. You can override this, at the risk of breaking your Python installation or OS, by passing --break-System-packages.
Hint: See PeP 668 for the detailed specification.

Böyle hata alıyorum.
Aşağıdaki komutları kullanarak da kurulumu gerçekleştirebilirsiniz:

Kod:
git clone https://github.com/WoeUSB/WoeUSB-ng.git
cd WoeUSB-ng
sudo pip3 install .

Eğer işe yaramazsa, bir virtual environment oluşturarak şu şekilde de kurabilirsiniz:

Kod:
sudo apt install python3-venv
sudo python3 -m venv .venv
source .venv/bin/activate
sudo python3 -m pip install WoeUSB-ng

Son düzenleme:
Bütün komutları denedim olmadı UNetbootin'i kurmayı denesek.

Rez. Ben de geçmeye çalışıyorum denemediğim yöntem kalmadı, en sonunda gittim OTG dönüştürücü aldım (telefonla USB hazırlamak için) ondan da bir cacık çıkmadı. Bu konu başlığından çözüm gelirse çok mutlu olurum.

UNetbootin Debian dosyası ISO'yu atabilirsen at ben yaptım şimdi format atacağım.

Son düzenleme:
Hocalarım öncellikle selamünaleyküm. Linux Mint kullanıyorum ve Windows 11'e geçmem gerekiyor. Vento ve belana etcher kullandım işe yaramadı. WoeUSB için yardımcı olabilir misiniz?
Ben kurulum ekranına gelip hata verince ISO f7 ile CMD girip notepad sonra farklı kaydet yapıp diskime kaydettigim rufus.exe ile yazdiriyorum

Daha kolayı Windows PC bulup kurmak.Bende aynı durumu yaşadım kuramıyınca Windows PC bulup yapabildim,eğer taype c bir flash belek yada dönüştürücü varsa telefondan dan kolay bir şekilde yapılabilir.Linuxla uğraşılmaz.