Linux Mint sizce nasıl?

Başlangıç için bana göre en mantıklı dağıtım. Kullanması gerçekten kolay. Ben de ilk 20.2 Xfce kullanmıştım. Son sürümlerini pek çok bilmiyorum ama.
Başlangıçtan sonra ama bence o maceraya devam edilmeli. Çünlü Debian ve Ubuntu tabanının biraz fazla geriden geldiğini düşünüyorum.

Nisan ayından beri yarı zamanlı, Ekim ayından beri de tam zamanlı kullanıyorum.

Bayağı güzel ve kullanımı rahat bir dağıtım. Çoğu dağıtımda olmayan işinizi kolaylaştıracak araçlar ile geliyor Mint. Pek bir sorun yaşamadım kullanmaya başladığımdan beri. Yani gayet memnunum.

Debian tabanlı olsa iş görebilirdi. Ubuntu olduğundan hem kaynak kullanımı diğer dağıtımlara göre kötü hem de kapalı kaynak.

Hocam Ubuntu kapalı kaynak değil. Sadece Snap uygulama mağazası öyle. Ayrıca Linux Mint için Debian tabanlı bir sürüm de var.

Teşekkürler bilgilendirme için. LMDE sürümü kullanılabilir o halde. Ama kaynak kullanımı açısından pek tatmin etmiyor beni. Saf debian kurulumu yine mantıklı geliyor. En son kurduğumda baya basitti kurulumu, dual boot yaparken disk biçimlendirme ile de çok uğraşmadım.

Aynen, özellikle Calamares yükleyicisi ile gelen sürümlerini kurmak aşırı kolay. Kendim diski bölmek ile bile uğraşmamıştım.

Yeni başlayan birisi için güzel dağıtım.
Ama ben pek bayılmıyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…